Peugeot 306: USB aansluiting op sigaretten-aansteker

Bouwjaar: 1997

Ik heb een vraagje over elektronica in de auto.

Ik heb een autoradie met USB aansluiting. Tot voor kort kon ik mijn mobiel met een USB-kabel aansluiten en MP3s afspelen en tegelijkertijd werd de mobiel opgeladen. Dit lukt niet meer. Ze vinden elkaar kort, maar voordat ik kan starten met afspelen zijn ze elkaar weer kwijt (volgens display van mobiel en radio) Opladen via de sigarettenaansteker met 'ouderwets sigarettenaansteker naar USB' adapter werkt voor deze mobiel (blackberry) wel, echter voor een kieskeurige iPhone niet.

Daarnaast probeer ik een nieuwe adapter (zo'n platte die niet uitsteekt van Hama Pico). Deze doet het in deze auto helemaal niet (in een andere auto wel, dus adapter mankeert niets) Zelfs het blauwe lampje op de adapter gaat niet branden.

Herkent iemand dit probleem? Bovenstaande doet zich rijdend als stilstaand voor. Heeft dit met capaciteit/kwaliteit van de accu te maken, laag voltage door weerstand (hoe meet ik dit?) of zekering-verhaal? Of zie ik spoken?

[url=http://img193.imageshack.us/i/hamapicuus...][img]http://img193.imageshack.us/img193/4277/...[/img][/url]

Dank voor het meedenken!

pkouwen

Geplaatst door pkouwen (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Indien hij het bij jou auto niet doet,controleer dan eerst de zekeringen eens..zijn deze nog heel ?

Neem een multiemeter en meet eens in de sigarettenaansteker zelf of je daar nog de accuspanning meet,wel even voorzichtig met de + zijn,anders maak je kortsluiting en brand alsnog de zekering door.

Met de capaciteit van de accu heeft het niks te maken.

Gr Stefan

Richard9710 (0), 14 jaar geleden

In plaats van met een multimeter te gaan pielen, is het niet makkelijker om gewoon de aansteker er terug in te stoppen en te kijken of deze gaat gloeien?

Ik heb overigens wel eens een stekker gehad die niet goed in de aansteker aansluiting paste waardoor deze geen contact maakte, andere stekkers deden het wel goed. Misschien dat dat USB adapter ding niet de juiste afmeting heeft waardoor er net geen contact gemaakt wordt?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

En als de sigaretten aansteker nu toevallig kapot is ?? dan kom je nog geen stap verder..

Pielen is het niet,gewoon voorzichtig doen.

Meten = weten

Zo te lezen doet hij het in een andere auto wel,dus daar ligt het niet aan.

Richard9710 (0), 14 jaar geleden

Dat zou wel heel toevallig zijn. Maar bij gebrek aan een multimeter (niet iedereen heeft dat ding thuis of in de auto liggen) is het een redelijk alternatief. Zeker als blijkt dat de aansteker het wel doet. Zoals ik reed aangaf, sommige stekkers paste bij mij ook niet goed zodat het apparaat wat er aan hing geen stroom kreeg terwijl de aansteker het wel goed deed.

Maar je hebt wel gelijk, meten is weten.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.