Peugeot 306: vacuumpomp 306 2.0 HDI break

Bouwjaar: 2001

Mijn rembekrachtiging haperde af en toe de laatste tijd. Nu bleek de vacuumpomp niet helemaal lekker te zijn en is vervangen. Zijn er meer ervaringen op hetzelfde gebied?

Break

Geplaatst door Break (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Een vacuumpomp is een mechanisch iets wat dus wel eens stuk kan gaan maar gelukkig komt dat tegenwoordig bij Peugeot nog maar zelden voor.

jabijl (0), 18 jaar geleden

heb sinds kort ook problemen met rembekrachtiger (P406), vacuumpomp is verdacht want die geeft pas na enkele minuten vacuum.

Wat heeft het vervangen van de pomp gekost?

Break (0), 18 jaar geleden

Het kostte me helaas ruim 200 euro.Je rekent er inderdaad niet op dat zoiets stuk kan gaan. Ik merkte het voornamelijk met parkeren. Als ik een stuk had gereden en daarna stopte om te parkeren weigerde hij opeens. We hebben bij de garage even vergeleken met een zelfde 306 die in de showroom stond en even de slang eraf getrokken. De goeie maakte een constant zuigend geluid, uit die van mij kwam een soort gerochel. Ik merkte ook soms wat hapering op de cruise control (die gebruik maakt van dezelfde vacuumpomp).

jabijl (0), 18 jaar geleden

heb zelf precies dezelfde klachten. Heb inmiddels de pomp uit elkaar gehaald maar kan geen schade/slijtage ontdekken. Maar toch zal dat wel het geval zijn. Nieuwe kost inderdaad E214 (inmiddels zelf gechecked), maar ga proberen er een van de sloop te halen, al valt dat nog niet mee. Voorlopig kan ik nog uit de voeten, maar dat houd vanzelf een x op :-(

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.