Peugeot 406: Valt uit bij stagionair draaien tijdens rijden op gas (G3)

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16V

Wanneer ik op gas (G3 Vialle installatie) rij, dan valt hij uit tijdens het stationair draaien. Als je remt met het gas erop houdend dan heb je kans dat je de motor kan laten draaien, een beter alternatief is voor het stoplicht overgaan op benzine. Als je eenmaal op gang bent dan gaat gas ook perfect en kan je probleemloos op gas rijden tot de volgende stop.

Hiervoor gaf een Vialle dealer aan dat dit aan de pomp zou liggen. Ik kon via internet op een geschikte manier aan een onderbouw (ring)tank komen. Nadat deze aangesloten was deed precies hetzelfde probleem zich voor :( Het lijkt mij en de automonteur sterk dat het WEER aan de pomp ligt.

Ook gaat na 10 minuten rijden het oranje engine lampje branden (zo'n motorblokje). Deze gaat na verloop van tijd wel weer uit. Zou dit misschien een storing in de computer kunnen zijn?

Mijn garage gaat binnenkort een kompressiemeting doen om te kijken of dat niet goed is, voordat ik weer naar een Vialle dealer ga. Heeft iemand anders nog tips zodat ik dat aan de monteur kan doorgeven. Misschien dat iemand dit probleem ook heeft gehad.

Ik hoop dat iemand een verlossend antwoord heeft. Want het voordeel van G3 en de lol van mijn nieuwe Peugeot ben ik al lang weer kwijt!

Brian1445

Geplaatst door Brian1445 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

sgm (0), 17 jaar geleden

Ik denk aan een lekkende injector (of meerdere) waardoor een of meer cylinders teveel brandstof krijgen en andere te weinig.

Start de auto ook moeilijk? Want bij lekkende injectoren verliezen ze bij het stilstaan hun gas en verzuipen ze de motor.

Brian1445 (0), 17 jaar geleden

Hoi SGM,

Inderdaad start de auto moeilijk. Enige tijd op benzine moeten rijden en toen geen start problemen gehad. Nu de gasinstallatie weer is aangesloten start hij heel slecht. Hij start wel maar dit duurt enkele seconden. En soms trap ik na enkele seconden het gas maar in, dan pakt hij hem pas.

En het gevoel van verzuipen heb ik inderdaad ook! Als je stil gaat staan en je blijft op gas rijden, dan begint hij te stotteren en te haperen en krijg je hem met moeite op gang. Totdat je hoger in de toeren zit en dan kan je wegrijden.

Ik heb begin juli toch maar een afspraak gemaakt bij een Vialle dealer. Heb je voor mij een indicatie wat zoiets (vervangen van injectoren) zou kunnen gaan kosten? Of kan je zelf elders injectoren aanschaffen en door een gewone autogarage (dus geen Vialle dealer) kunnen laten vervangen?

sgm (0), 17 jaar geleden

Injectors vervangen is niet moeilijk en kost weinig tijd. Aangezien de injectors wel duur zijn (50 euro denk ik), kun je dus net zo goed naar de Vialle dealer gaan. Dan kunnen ze de rest ook nalopen. Wat ook lijkt te werken, is de injector reinigen in een trilbadje. Alleen is altijd de vraag of het altijd werkt en of het resultaat blijvend is.

Mocht blijken dat de pomp in de tank toch kapot is, stuur me dan even een e-mail. Ik weet een adres dat revisie doet. De LPG pomp in mijn auto is daar gereviseerd en dat was veel goedkoper dan een nieuwe kopen (wat de normale gang van zaken is).

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

@sgm

Je kunt natuurlijk ook op voorhand alvast de gegevens van het bedrijf dat de revisie doet hier plaatsen. Volgens mij is dat op dit forum niet verboden.

sgm (0), 17 jaar geleden

Ik weet niet of dat bedrijf daar prijs op stelt.

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

Jij bent blijkbaar erg tevreden, dus het zou "goede" reclame zijn. Volgens mij is elk bedrijf daar wel blij mee. Negatieve reclame is uiteraard wat anders. Maar goed, de reden van mijn vorige post is dat ik bang ben dat mijn pomp ook kuren begint te krijgen. En dat er dus een vervanging of revisie zit aan te komen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.