Peugeot 205: Van alles n beetje

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8

De branstofpomp van mijn peugeot 205 1.8d forever 1997 lekt bij het armpje waar ook de gaskabel aan vast zit. De diesel loopt onder het veertje van dat armpje vandaan.
Is dit gemakkelijk zelf op te lossen als doe-het-zelver?
Is er voor het revisiesetje een partnummer gekend en een eventuele richtprijs?
Ergens een handleiding bekend/gekend?

Tevens ook nog volgende vragen:

*bij het starten komt de hydrauliekpomp niet onmiddellijk op druk.
Er moet eventjes een toerental verhoging zijn en dan is er net voldoende druk om de' powered-steering' te gebruiken.
Olie is donker bruin, niveau voldoende.
Graag zou ik willen vernemen of de pomp herstelbaar is; wat & hoe deze kanworden getest?

*Kan de dashbordverlichting sterker worden geplaatst want er is nergens een dimmerknop terug te vinden; ondanks MINIMALE lichtindicatie.

Vinnie11819

Geplaatst door Vinnie11819 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

matthijs26 (0) PRO, 14 jaar geleden

Dit euvel komt vaker voor.Voor een doe-het-zelver niet simpel op te lossen.Voor een dieselbrandstofpomp-revisiebedrijf is dit euvel in een uurtje op te lossen,en het revisiesetje kost een paar tientjes.Gr.Matthijs

jan1956 (0), 14 jaar geleden

Op het asje van dit "armpje" zitten 1 of 2 rubber O-ringetjes (is al lang geleden, weet aantal niet zeker). Deze vind je ook in een Lucas revisiesetje terug.
Als je secuur en schoon werkt (eerst het huis heel goed reinigen) is dit in ongeveer 1/2 uur te vervangen. Let zeer goed op de positie en volgorde van de verschillende delen die je hiervoor los moet maken!
Nooit de pomp hier voor van het blok losmaken! Ringetjes zijn bij ieder revisiebedrijf te verkrijgen, voor Lucas zijn er ook complete setjes, hiervan heb je verder niets nodig, probeer dus alleen de ringetjes te bemachtigen.
De dashboardverlichting is voorzien van oranje kunststof kapjes om de lampjes heen, bij vervangen van de lampjes door zwaardere verbranden/smelten deze. Bij de automateriaalhandel zijn er kleine hoesjes verkrijgbaar in verschillende kleuren, deze kun je over de lampjes doen. De verlichting wordt dan iets beter.
Stuurbekrachtiging had mijn 205 niet, hier heb ik dus geen ervaring mee.
Succes

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Niet alleen het ringetje vervangen maar ook het busje!Deze zijn meestal ingesleten, zo helpt die nieuwe O-ring ook niet lang..

Maar heb je het nog nooit gedaan of weet je niet waar je mee bezig bent, laat het dan doen om ellende achteraf te voorkomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.