Peugeot 206: veilighiedsgordel nat

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

De veligheidsgordel van mijn 206 aan bestuurderskant is kleddernat als het geregend heeft. gaat om het gedeelte wat verborgen zit achter de bekleding.
Bekleding zelf lijkt droog te zijn.
Zit er ergens een plek waar water binnen zou kunnen komen of een ontwateringsgat wat verstopt zou kunnen zijn?

tevens vind ik dat beide gordels niet goed oprollen. regelmatig hangen ze nog slap langs de bestuurdersstoel, lijkt net of de veer van het oprolmechanisme te slap is. als je er een ruk aan geeft slaan ze wel goed vast.

ter info: auto heeft lichte voorschade aan kap en gill gehad. Ik heb hem gekocht met deze schade maar er zijn geen foutmeldingen over gordelspanners die zijn afgegaan.

PS het gaat om een 3-deurs model

hharbers

Geplaatst door hharbers (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

3 deurs of 5 deurs? Het zou kunnen dat de afwateringsgaten in de linker dorpel verstopt zitten, maar dan zou je m.i. ook water moeten horen klotsen bij wegrijden of remmen. Anders zou het via de fels-naad van de tussenstijl naar binnen kunnen druppen, precies boven de oprol-automaat van de gordel, óf aan de zijde van het voorportier, óf aan de zijde van het achterportier bij 5 deurs, anders zijruitje bij 3 deurs.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.