Peugeot 307: ventielator doet het niet meer

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 14hdi

mijn ventielator doet het niet meer
heb hier ergens gelezen dat je kachelweerstand dan kapot is maar waar zit die weerstand dan heeft iemand soms een schema zodat ik weet waar ik hem kan vinden

Arie307hdi

Geplaatst door Arie307hdi (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Laudermarke (0), 15 jaar geleden

Mijn schoonzus heeft dus hetzelfde probleem en de garage vertelde haar dat het grapje 300 euro ging kosten. Ik heb deze vraag dus ook al op deze site gezet en hoop antwoorden te krijgen zodat ik het voor haar op kan lossen.

Harm

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Arie,
Hangt een beetje van het systeem af hoe en waar deze weerstand zit. Hij kan gelijk naast de kachelventilator zitten, dus op dezelfde houder als de vent.motor, maar hij kan ook als losse weerstand net onder de ventilatormotor zitten in het kachelhuis, net boven het gaspedaal.

Arie307hdi (0), 15 jaar geleden

beste Hans4074 ik ben een volkomen leek in dit soort dingen kun je misschien iets duidelijker zijn
wel alvast bedankt voor deze reactie maar zoals ik al zei ik ben een leek in dit soort dingen
het is een peugot 307 hdi 14 xr

patje78 (0) PRO, 15 jaar geleden

Zal het morgen even opzoeken.weet niet zeker of deze een weerstand heeft.Heb wel diverse keren bij een 206 en oudere types peugeot vervangen en bij deze zaten ze allemaal in de aanzuigbuis van de ventilator.

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Arie, lees ook even m'n geplaatste bericht bij Harm Laudermarke.
Schoot me net te binnen, maar hebben zo'n geintje gehad dat ze de stroomvoorziening van/voor de trekhaak bij 1 van de draden van deze stekker hadden vastgemaakt/aangeknoopt. (Gewoon met een verbindingsblokje!)
1 van die draden is namelijk de voeding voor de kachelventilator en dan gebeuren er vreemde dingen als ze daar de aftakking toevallig op gemaakt hebben.

Arie307hdi (0), 15 jaar geleden

ik heb geen trekhaak en de rest is allemaal origineel ik heb wel ergens gelezen op dit forum dat die bij de bijrijders kant een paneel weg moet halen dan de recyclen aanmoet zetten en dan met je hand die weerstand eruit halen maar dan moet je wel babyhandjes hebben
waar zit die recyleklep dan vooraan of achteraan [ voor in het dashbord of achter op de vloerplaat of zoiets ]

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Zoals al aangegeven, hangt de plaats van de weerstand af van het systeem (airco wel of niet, eenvoudige airco, automatische airco) en ook merk van het systeem magnetti marelli of behr.
Verder is het productie (DAM)nummer van de 307 ook nog van belang.
Is het niet beter om even langs de dealer te gaan?
Welk systeem je ook hebt, het zit toch op een redelijke rot-plek.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum