Peugeot 307: verbruikt veel koelvloeistof

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI 90PK

Hi iedereen!
Heb t volgende probleem met mijn 307.. Verbruik van koelvloeistof ligt bijzonder hoog.. Als ik binnendoor rij dan krijg ik de melding 'koelvloeistof bijvullen' op de bc... Op de snelweg is er geen enkel probleem en haal met gemak 150 zonder dat de melding verschijnt.. Ook heb ik geen probleem met de temperatuur, komt niet boven de 80-90 graden, geen witte rook uit de uitlaat, houdt niet in en er komt geen olie bij de koelvloeistof.. Ook geen natte plekken te vinden onder de auto,
Wel aan t expansievat zelf aan de buitenkant is het wat vochtig, alsof de vloeistof eruitgegooid word door de dop. Wat ik wel heb gemerkt is dat de dop van t expansievat doordraait en dat er aan de binnenkant van deze dop een ventiel zit maar die een beetje los zit. Nu weet ik niet of die speling er hoort te zitten of niet.. Ook had ik een nieuwe radiateur erin gezet, misschien ligt t hieraan?
Iemand een idee??
Groetjes!!

Nordine

Geplaatst door Nordine (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Zou eerst de dop eens (laten) vervangen. De dop moet voor een lichte overdruk zorgen. Als dat niet het geval is, kan het koelwater langs de dop er uit geperst worden.
Uiteraard zijn er ook nog meer mogelijke oorzaken. Dat je geen koelwater onder de auto ziet liggen, wil niet zeggen dat alles dicht is. Door de warmte verdampt het lekkende koelwater snel. Lekkage is ook vaak te zien aan de hand van een soort kalkstrepen/aanslag.

W11081 (0), 12 jaar geleden

Die dop hoort zo. Waarschijnlijk koppakking lek... bouwt druk op bij hoge belasting en gooit het overschot aan vloeistof eruit via de dop.
Heb precies hetzelfde met een Expert hdi, er is in de jaren 200-2004 ofzo een slechte serie koppakkingen gemonteerd heb ik gehoord.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.