Peugeot 206 2000: Verlichting

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFZ, Motorinhoud (cc): 2, Vermogen (kw): 65

Hallo, ik heb 't volgende probleem ; ik heb mijn oude H4 koplampen vervangen door heldere koplampen, met 2 X H7 lampjes er in. Omdat ik geen verloopkabeltje heb, wilde ik zelf wat prutsen. Ik heb nieuwe fittingen geplaatst, met een gemeenschappelijke "aarde", en voor elke lamp een "plus". Als ik nu mijn dimlicht aanzet, branden inderdaad de dimlichten, en tegelijk brandt het "groot licht" lampje in mijn tellerhuis. Als ik de grootlichthendel aanzet, gaat mijn grootlicht NIET aan, maar gaat 't lampje van 't dimlicht in mijn tellerhuis zwakker branden. Doe ik iets fout? (Blijkbaar dus) Of zie ik iets over het hoofd? Moet ik de lampen zelf in fase aansluiten? Ik gebruik overigens gewoon het H4 aansluitblokje, en heb daarin platte kabelschoentjes ingestoken.

Graag expertise!

Gr. Rick.

Rickvi

Geplaatst door Rickvi , lid sinds 2 jaar geleden

2 Reacties

Beste antwoord, geplaatst door Siem Bijman PRO, 1 jaar geleden

Heb je voor dimlicht 1x H7 en voor Grootlicht de andere H7?

Dan heb je vermoedelijk een massa als voeding aangesloten....
Eerst goed meten welke draad je hebt. 12V dim, 12V groot en een massa.

Dan moet je de 12V voor het dimlicht aftakken naar de ene H7 voor het dimlicht. En de andere voeding van het grootlicht op de andere H7 aansluiten.
Goed meten welke draad de 12V voor het dimlicht geeft en welke draad voor het grootlicht en welke de massa aansluiting is. Volgens mij moet je het met een gezamenlijke massa gewoon kunnen aansluiten.

Rickvi, 1 jaar geleden

Hoi, ik heb 't probleem opgelost naar aanleiding van uw antwoord Siem Bijman.
Ik ben er vanuit gegaan dat van dat H4 blokje, de bovenste liggend contact, de massa was. Ik ben net even naar m'n auto gelopen, gewapend met 'n multimeter, maar bij beter kijken zag ik de kleurcodering op dat H4 aansluitblokje.
Daar zag ik de welbekende geel/groene draad, die dus de massa is. Vervolgens de rest aangesloten, en alles werkt zoals het hoort...
Soms zie je 't voor de hand liggende over 't hoofd!

Bedankt in ieder geval!

    <a href="/profiles/kaleido">@kaleido</a> Zoals de koplamp van binnen is bedraad, zo heb ik m ook willen aansluiten. De lampjes per koplamp hebben wel degelijk een gemeenschappelijke aarde, ik had dus de aarde op het aansluitblokje verkeerd bedacht! Maar gelukt dus! - Rickvi, 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.