Peugeot 206: Verlichting console Airco / Verwarming / Ventilator

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

He,

een soortgelijk probleem als bij http://problemcar.nl/viewtopic.php?id=16..., maar nu bij een 206SW. In het linker gedeelte ('waar' de ventilator moet blazen: raam, raam/voet, voet, voet/voor, voor) brandt geen lichtje meer. Rechterkant (temperatuur) wel.

Hoe kom ik daar bij en welk lampje moet erin? Kan dit niet vinden in het instructieboekje.

JayDie

Geplaatst door JayDie (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Hier staat voldoende info, tenzij het geen climat control is. Is het geen climat, dan is de handeling t/m losschroeven van het bedieningspaneel hetzelfde, alleen moet dan het paneel gedeeld/gesplitst worden op bij de lampjes te komen = lastig werkje.

JayDie (0), 12 jaar geleden

Dank voor je reactie. Deze heeft geen climate controle (dat is toch dat je een temperatuur instelt ipv kouder / warmer draaien?). Doel je met die beschrijving op het Belgische forum? Daar zou ik eerst een account aan moeten maken. Kun je de beschrijving alsnog hier posten?

Alvast bedankt!

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

1 regeltje verder kijken a.u.b.

JayDie (0), 12 jaar geleden

[quote=hans4074]1 regeltje verder kijken a.u.b.[/quote]
Ok, daar staat:
[quote=hans4074]Hier staat voldoende info, tenzij het geen climat control is. Is het geen climat, [b]dan is de handeling t/m losschroeven[/b] van het bedieningspaneel hetzelfde, alleen moet dan het paneel gedeeld/gesplitst worden op bij de lampjes te komen = lastig werkje.[/quote]
...en nu zoek ik de handelingen waar een stap is "losschroeven van het bedieningspaneel". Dat zie ik niet in het topic waar je naar wijst? Tenzij het op het .be forum staat, maar daar heb ik dus geen account.





...of ben ik scheel aan het worden ;-)

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=JayDie]...of ben ik scheel aan het worden ;-)[/quote]
Had toch aangegeven dat dit allen was voor een climat control?

http://www.peugeot206club.nl/modules.php...

De beschrijving van het openen van handmatig bedieningspaneel staat hier dus niet omschreven. Climat control heeft geen last van stalen bedieningskabeltjes naar de kachelkleppen vanwege elektronische aansturing. Helaas heeft een handmatige uitvoering dit wel en dat maakt dit paneel "onhandelbaar" Als je deze uitvoering hebt, dan moet je het bed.paneel zover vlak/plat zien te draaien dat je de voorkant (zwarte deel) kunt scheiden van het witte deel, dus de naad halverwege te scheiden, door de borgjes voorzichtig te openen aan de 2 lange zijden van het paneel en dan m.b.v. bijv. een schroevendraaiertje het scheiden van de helften te helpen. De knoppen enz. komen mee als je de helften scheidt. Eenmaal gescheiden, manouvreer je het bovendeel eruit en kun je met een punttangetje de 2 lampjes uit hun fittinkje trekken en deze vernieuwen. Let op dat de contact-draadjes van de nieuwe lampjes goed zitten voordat je ze er weer in steekt!! Nu de kunst om het bovendeel weer exact op het deel met de kabels te drukken, dus vooral NIET aan de knoppen draaien als het bovendeel eraf ligt, want dat klopt de stand niet meer t.o.v. de onderkant.
Zoals aangegeven....best even lastig!

JayDie (0), 12 jaar geleden

Gisteren heeft m'n Peugeot een C beurt gehad. Ze hebben - zonder dat ik het gevraagd had - het lampje vervangen en alleen kosten voor het lampje gerekend! Hurray!!!

Superservice van Peugeot Velthuis!



@Hans4074: Ja, je had geschreven dat dat voor Climate Control was, maar als je doorleest staat er: "[i]Is het geen climat, dan is de handeling t/m losschroeven van het bedieningspaneel hetzelfde, alleen moet dan...[/i]". Ik kon geen handleiding vinden, dat was mijn onduidelijkheid. Maakt niet meer uit, ik hoef het zelf niet meer te doen...

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik was kwaad geworden! Weer niets zelf kunnen doen!

Nee hoor...geintje! Het is inderdaad een complimentje waard. Is toch een karweitje van een half uurtje voor een monteur die dit vaker heeft gedaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.