Peugeot J5: versnellingsbak

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 td

hallo

deze camper is afgelopen vakantie gestrand in zuid-Duitsland met een kapotgelopen bak,schijnt een zwak punt van deze auto's te zijn.Er is inmiddels een tweedehands bak gemonteerd.Ik heb gehoord en gelezen dat je beter een halve liter meer olie in de bak kunt gooien ivm stuklopen van de 5e versn. Dus ipv 2.6l heb ik er 3.1 liter ingedaan ,maar nu staat het peil echt tot bovenaan de stok en perst ie er links en rechts ook olie uit terwijl de ontluchting ''open ''is.Heeft iemand ervaring met deze materie?
bvd Geert

Robbie Jensema

Geplaatst door Robbie Jensema (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot J5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

nou het is een tijd geleden maar heb er toen aardiog wat gevuld maar nooit boven peil hoor.
dat de 5 stuk gaat komt meestal door olie verlies en daar door telaag peil.
teveel zo als nu lijkkt me niet verstandig.

groetjes jan.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat van die halve liter meer, kan kloppen voor zover ik me nog herinner. Je moest destijds als modificatie- handeling een extra zaagsnede ca. 3 mm boven het max. streepje zetten op het peilstokje, en daarna stond de versnell.bak olie ABSOLUUT NIET tot bovenaan het peilstokje, dus m.i. heb je iets verkeerd gedaan? Wellicht heb je al een aangepaste peilstok en heb je er nu 0,5ltr. teveel in gedaan.
De daadwerkelijke inhoud van de bak weet ik echt niet meer, en kan het online op peugeot-site niet vinden (te oud) dus dat zal werkplaatshandboek worden.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Toch gevonden: J5 4 - 5 versnellingen (Behalve 4 x 4) 1,60 dm3 .............aldus de peugeotlijst, dus met een halve ltr. extra kom je op 2,10 dm3.

Robbie Jensema (0) PRO, 13 jaar geleden

ok Hans ,dankje zit er dus een hele liter teveel in,stond 't waarschijnlijk ergens verkeerd gedrukt of heb ik 't verkeerd op mijn ''harde schijf'' gezet.Overigens waren peilstokjes van beide bakken identiek(denk dat 't de oude type waren) bedankt voor de reactie...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot J5 of stel zelf een nieuwe vraag.