Peugeot 405: versnellingsbak 405

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo,

De handbak in mijn 405 schakelt soepel als alles koud is. als ik een 10 km heb gereden schakelt alles dermate stug dat je heel veel kracht nodig hebt om een versnelling te kiezen. Dit probleem is sedert vorige zomer langzaam erger geworden. Is dit een kwestie van olie bijvullen?

Alfred

alfredvandenbosch

Geplaatst door alfredvandenbosch (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 405? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Of het een kwestie is van bijvullen, kun je pas beoordelen als je weet hoeveel olie er nu nog in de versnellingsbak zit. Kun je gelijk (laten) bekijken of de versnellingsbak een lekkage heeft.

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Alfred weet je zeker of de koppeling in warme toestand wel goed vrij komt. Bijvoorbeeld test doet de achteruit het nog kraakvrij. Wanneer hij kraakt kan je de koppeling de schuld geven.

alfredvandenbosch (0), 14 jaar geleden

De bak schakelt onder alle omstandigheden kraakvrij. alleen in warme toestand gat het heen en weer bewegen van de pook verschrikkelijk zwaar. Mijn vriendin kan er niet fatsoenlijk mee rijden. Als ik jullie berichten zo lees wordt het een kwestie van er onder kruipen en gewoon kijken of er wel olie in de bak zit. bedankt voor het meedenken

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Dat de olie in de bak op peil staat is een 1ste vereiste, maar mogelijk kan het ook in een overbrenging van het schakelmechanisme zitten. In de scharnierpunten van de diverse stangen zit nylon en het zou kunnen dat er, door warmte van bijv. de uitlaat, zo'n nylon schakel-draaipunt gaat klemmen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 405 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum