Peugeot 205: Versnellingsbak Peugeot 205 versleten of niet?

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Het probleem begon vorige week, mijn 205 had last van zware schokken bij het gasgeven. Ik reed ongeveer 20 km/h in de 2e versnelling en liet de koppeling opkomen. De auto schokte hevig, dit gebeurde een aantal keren. Hierop volgende keren geen last meer hiervan ondervonden, totdat het afgelopen week weer gebeurde.

Ik reed vlotjes door totdat de auto weer begon te stotteren bij het gasgeven. Hierna begon het STOP lampje en Tempr. Lampje te branden. (Ik was toen nog geen 10min onderweg met de auto) Ik ben gelijk gestopt maar kon niets vinden, ben toen rustig naar huis gereden. De auto schokte en stotterde zeer hevig en kwam vanuit stilstand heel moeizaam weg. Ik merkte dat verlies van vermogen had, en de motor liep opeens stationair minder.

De auto naar de garage gebracht, lampjes brandde niet meer en koeling e.d. bleek allemaal in orde te zijn en had ook geen last van gestotter meer.
Het probleem was echter, toen ik naar de garage reed, merkte ik dat hij uit de versnelling schoot. Wanneer ik mijn koppeling indruk schiet hij vanzelf uit zijn 2e en 4e versnelling. Maar zonder gebruik van de koppeling gebeurt dit ook.

Ze zeggen bij de garage dat ik een hele nieuwe versnellingsbak nodig heb, is dit ook werkelijk het geval? Ik las namelijk dat het ook aan een verbogen stang of iets dergelijks zou kunnen liggen..

Waar kan dit probleem aan liggen? De auto heeft pas 86K (aantoonbaar) gelopen en is verder altijd netjes bij de dealer onderhouden. Ik baal heel erg, want had de auto vol trots nog geen 2 maanden geleden gekocht van een particulier.

Arrie56

Geplaatst door Arrie56 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 13 jaar geleden

laat eerst de schakelmechaniek onder de auto vandaan halen
boven op de subframe zit een draaipunt
heb al een keer eerder bij een 205 gehad dat bij het afremmen uit zijn versnelling schoot (dacht dat het zijn 2de versnelling was)
alles goed schoongemaakt en ontdaan van roest

hierna probleem weg

door grote weerstand van de schanierpunt wil hij niet mee verdraaien en als de motor kantelt wordt de betreffende versnelling zelf eruit getrokken

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Hier nog zo'n gevalletje van uit de versnelling schieten.

Arrie56 (0), 13 jaar geleden

Bedankt, heb het andere topic doorgelezen en hoop dat bij mij dan ook ligt aan de schakelstang. Ik moet er trouwens nog bij zeggen dat de 205 soms ook moeilijk/zwaar in zijn 1e versnelling valt.

Als ik het zal laten repareren moet de auto sowieso naar een garage want ben zelf niet handig genoeg om dit te doen. En kan ik nu nog veilig met mijn auto rondrijden zonder bang te zijn dat de hele bak in soep loopt e.d. en langs de weg kom te staan?

trucker0werner (0) PRO, 13 jaar geleden

als ze een uurloon voor vragen dan is het al veel
half uur tot 3 kwartier maximaal
uurloon is van een univeresele garage rond de 40 euro en van een dealer 80euro

edit:
beide ex voor die het willen weten veel goedkoper zul je niet treven alleen duurder

harry4203 (430) PRO, 13 jaar geleden

nou heb ik me nooit erg verdiept in het fenomeen uurloon, maar een goede universeel die voor 40euro incl per uur werkt zijn er ook niet zoveel meer zeker.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.