Peugeot 205: Verzopen moter

Bouwjaar: 1989

Even een vraagje, ik ben totaal niet technisch aangelegd maar rijden in een 205 met choke gaat me prima af. Ik heb mijn auto vandaag uitgeleend. Toen diegene de auto wilde starten met de choke volledig uit, reed hij gewoon goed. Straat uit (choke stond nog uit, stom diegene wist er niet mee om te gaan) en daardoor sloeg hij af. Twee keer proberen te herstarten en helaas lukte niet. Klinkt mij als verzopen moter. Nu is mijn vraag, wat te doen? Kan dit nog gemaakt worden? En hoe? Ik hoop het van harte ben erg gehecht aan dit autotje!
p.s. ik heb proberen een doorstart te maken, de accu doet het no wel, hij " pakt" 'm alleen niet...

Peug205

Geplaatst door Peug205 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Santa (0), 18 jaar geleden

Je moet de choke weer helemaal induwen (uitschakelen, dus), vervolgens het gaspedaal tot op de bodem intrappen en deze ingetrapt houden terwijl je de motor start. NIET met je gaspedaal gaan pompen, gewoon ingetrapt houden en doorstarten totdat de motor aanslaat. Dit is zo'n beetje de procedure bij warme motor.

Peug205 (0), 18 jaar geleden

hartstikke bedankt voor je snelle antwoord!
Ik heb inderdaad met het gaspedaal 'gepompt' zoals jij dat noemt. Ik ga het straks direct proberen. Stel dat dat me dan niet lukt, is het dan nog wel te repareren?

Maarten6801 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja hoor, n nachtje laten staan en rijden maar weer!

Peug205 (0), 18 jaar geleden

ik heb het advies opgevolgd en proberen te doorstarten door contuni het gas in te houden (en de choke uitgeschakeld) maar helaas, hij deed het (nu) nog niet. Ik probeer het inderdaad morgen weer, en dan maar hopen....

rubenrispens (0), 18 jaar geleden

Hallo Janneke,
Een verzopen motor is niks ernstigs! De mengverhouding lucht-benzine is dan niet goed. Inderdaad gewoon doorstarten met je gaspedaal op de bodem ingetrapt (en uiteraard je choke niet gebruiken). Doorstarten is je sleutel lang omgedraait houden tot hij aanslaat. kan soms wel een minuutje duren.
Ook een nachtje laten staan is ok.

succes, Ruben

Peug205 (0), 18 jaar geleden

Hallo Allemaal,
Gelukkig hij rijdt weer! Hartstikke bedankt voor de hulp, en inderdaad na een nachtje rust en daarna een goede doorstart maken, doet hij het weer. Goed te zien dat er zo snel advies komt van jullie, bij de volgende keer (hopelijk niet natuurlijk) kom ik hier weer terug!

Groeten,
Janneke

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.