Peugeot 607: Vooruit lekkage?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

We hebben sinds kort een 607 en deze heeft wat lekkage problemen. Allereerst de bijrijderskant op de bodem is nat en glibberig, dus dat zou dan de kachelradiateur zijn. Deze hebben we in bestelling staan.
Maar nu waren ook de "spijlen" nat. Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, maar het is dat smalle strookje waar de voorruit op rust. Aan beide kanten is deze behoorlijk vochtig.
Nu heb ik even naar het rubber gekeken van de voorruit en dacht ik het probleem gevonden te hebben...als je het rubber richting het dak volgt zie ik ineens dat het rubber ophoudt en er een "gat" in zit. Bijzondere van dit is, dat het aan de andere kant precies hetzelfde is, dus dat zou het probleem dan niet kunnen zijn. Maar het lijkt me wel een inkeping om lekker met dit weer (vooral dit weer) water te verzamelen.

Is er iemand bekend met lekkage in een 607? Ik weet nu even niet meer hoe ik het moet zoeken. Zat er aan te denken om die gaten in het rubber dicht te kitten, maar of dat nu zo slim is weet ik ook niet. De reden dat ik vraag of er iemand bekend is met de 607 en lekkage is omdat die inkepingen toch wel eerder gesprek van de dag moet zijn geweest, want ik vind het er maar vaag uit zien. Kan nu ook even geen foto ervan maken :(

Yzord

Geplaatst door Yzord (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 607? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Als de kachelradiateur lek zou zijn en deze zou zorgen voor de natte en glibberige bodem, dan moet je koelvloeistof ruiken (of proeven). Lekkage van/via de voorruit is een mogelijkheid. De "spijlen"? Bedoel je daar de voorruitstijlen (A-stijlen) mee? Kan zijn dat dit condens-vocht is? Om de plaats van de lekkage te localiseren, kan een rot-klus zijn, dus echt zoveel mogelijk weghalen en de tuinslang erop of een ritje door een wasstraat.

Yzord (0), 12 jaar geleden

Heb even van binnenuit de rubber bekeken van de voorruit, maar volgens mij zie ik al wat er mis is...dat hele rubber zit er schots en scheef in. Zit gewoon naar amateurwerk te kijken. Net carglass gebeld...gaat me rond de 750 euro kosten. Want raam zal wel geplakt zitten en rubber moet ook vervangen worden.

Weet iemand hoe ik de stof van de A stijl af kan krijgen? Lijkt gewoon een kapje, maar weet niet hoe het vast zit.

Yzord (0), 12 jaar geleden

Nou heb gewoon de stijllijsten eraf getrokken...was gelukkig met van die bevestigingsclips. Het raam zit geplakt en heb het nog eens goed bekeken, maar daar lijkt het vocht niet vandaan te komen. Wel zet ik nog mijn vraagtekens bij het rubber aan de buitenkant bij de ruit...die houdt ineens op op 7 cm van de bovenkant en er ontstaat dan dus een gat...heb een foto toegevoegd, maar daar zie je niet veel op...wel waar het gat ongeveer zit. En dat is dus ook aan de andere kant het geval. Lijkt wel of die dus te klein is ofzo voor deze ruit. Kan ik dit gewoon dichtkitten?

http://i39.tinypic.com/nvxquc.jpg

En mocht iemand een 607 hebben....hebben jullie dat ook?

Yzord (0), 12 jaar geleden

Probleem opgelost. De drainage van het dakraam was verstopt waardoor het water bleef staan en natuurlijk andere kieren en gaten gaat zoeken. Afwateringsbuisjes doorgetrokken met een veer en al het water liep weer weg. De buisjes liepen langs de A stijlen dus vandaar dat die ook nat waren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 607 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum