Peugeot 206 2005: Vreemd jankend geluid

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Goedendag,

Mijn auto maakt pas na een aantal kilometers, oftewel nadat deze warm is geworden, een vreemd jankend geluid. Het gebeurt eigenlijk ook alleen maar boven de 100km/h en houdt soms 10 seconden aan, naar ook korter en soms zelfs langer. Het geluid is dus niet constant en wanneer ik in snelheid terug ga, klinkt het geluid anders, net alsof de frequentie bijvoorbeeld zakt.

Het komt van voren, dynamo lager is het niet, aangezien de dynamo al is vervangen. Dachten dat het dat was, aangezien we goed konden horen dat het lager kraste.

Een opname van het geluid is te downloaden via deze link, geluid op hard want het is anders niet goed te horen.

https://we.tl/t-5DO9pXhOL8

Wie herkent of kan mij wellicht verder helpen bij het oplossen van dit probleem?

Met vriendelijke groet,
Hein

Hein206

Geplaatst door Hein206 , lid sinds 1 maand geleden

3 Reacties

Jan W, 1 maand geleden

koelventilator die opspringt

hans4074 PRO, 1 maand geleden

De link met het geluid krijg ik wel gedownload, maar niet geopend. Betreft het een 206 zonder airco? Zo ja, controleer dan, zoals Jan W ook al aangaf, de koelventilator voor in het front. Wat vooral bij de 1e serie 206 vaak voorkwam was dat de lagertjes van de koelventilator defect raakten. Door de rijwind (mede afhankelijk van windkracht en rij-snelheid) gaat de ventilator hierdoor meedraaien en als de lagertjes defect zijn, geeft dit dan een krijsend geluid. Check dus in ieder geval of de koelventilator soepel rond gaat en of er mogelijk troep tussen zit en check of er een ventilator blad beschadigd is.

hans4074 PRO, 2 weken geleden

En?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.