Peugeot 205: vreemd lopen 205 gti uit 1987

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.9 gti

hallo

ik heb een koprevisie gedaan van een 205 gti (zonder kat) en na de tijd alleen maar problemen gehad
nokkenaspoelie stond niet goed op de nokkenas dus heb ik de 1e cilinder op tuimelen gezet en de eerste zuiger bovenin gezet. dit staat na mijn weten nu goed, ontsteking krijg ik niet goed.
als ik gas geef onder het rijden is het net of licht er een boxermotor in, ook als ik de auto start slaat deze niet meteen aan maar moet ik eerst paar keer gasgeven en dan is het goed, ook heeft de motor zijn volledige vermogen niet.
heeft er iemand een tip? of uitleg?

alvast bedankt

gr hylke

thehylk

Geplaatst door thehylk (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

alfons262 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik zou als 1ste je distributie nog een keer chekken, met paspennen![url=http://img211.imageshack.us/i/picture003...][img]http://img211.imageshack.us/img211/9871/...[/img][/url] Sorry, zal dan zoiets wel zijn![url=http://img692.imageshack.us/i/picture004...][img]http://img692.imageshack.us/img692/4926/...[/img][/url]

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Gezien de leeftijd is dit nog een distributie met metalen bovendeksel en een zelfspanner d.m.v. een vierkant met borgmoer aan de achterzijde.
Hoe het mogelijk is om het tandwiel verkeerd te monteren op de nokkenas is mijn niet duidelijk. Heeft de timing toen veel verkeerd gestaan en in die verkeerde stand gelopen/gestart? Compressie al gecontroleerd?
Als het nokkenas tandwiel nu goed op de nokkenas zit, kun je toch gewoon de pen-gaten gebruiken? Als de krukaspoelie meerder pen-gaten heeft, kijk dan eens of er ook merktekens/strepen op de riem en poelies staan.

wkhoek (0) PRO, 14 jaar geleden

lijkt mij ook een kwestie van de distributie afstellen volgens de pen / gat methode. Het tweede plaatje is van toepassing voor een gti. Let wel goed op want de krukaspoelie heeft inderdaad meerdere gaten.
(ik weet dat het haast niet verkeerd kan, maar de bougiekabels zitten wel goed?)'

Als de timing veel verkeerd heeft gestaan dan kan er schade zijn aan een klep. Misschien inderdaad even compressie meten. Nokkenas tandwiel heeft een aangegoten nok welke in de nokkenas uitsparing valt. Als die niet goed heeft gezeten, is dat wel een beetje vreemd.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.