Peugeot 106: Wat kan dit nou weer wezen??

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1 injectie

Hoi,

We zullen ons eerst voorstellen: Wij zijn Casper en Regine, en we hebben een 106 uit '94 en zijn bijna radeloos!

Gekocht met mankementen voor een leuke prijs (dachten dat de assen het enige waren)

Twee aandrijfassen vervangen door nieuwe, nieuwe bakolie, andere stuurkogel (2dehands) nieuwe draagarm rechtsvoor (ook 2dehands).

Nu hebben we weer een nieuw geluid: namelijk bap bap bap wat ook in frequentie toeneemt naarmate je sneller rijd. Het zijn niet de homokineten, das onmogelijk, tevens is het niet dat typische bonk bonk bonk geluid.

Het geluid stopt niet bij intrappen koppeling. De banden zijn slecht maar geen vlakke stukken. De velg linksvoor heeft een deukje aan de binnenzijde. Het geluid lijkt een beetje uit het midden te komen. De versnellingsbak heeft een rit met te weinig olie gelopen. (binnen in de bak iets wat een bap geluid kan maken??)

Ik ben een beetje een geluidenzoeker maar dit is echt iets wat niet in orde is. Iemand een advies??

Cas en Reg

casreg

Geplaatst door casreg (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

ik denk dat je het al over het hoofd hebt gezien namenlijk je banden

casreg (0), 14 jaar geleden

Boehoehoe! (is altijd zo duur!) Was er al bang voor! Bedankt voor het antwoord. Moet er bijvertellen dat de aandrijfassen geen echte nieuwe waren maar gereviseerde. Zien eruit als nieuw dat wel. Was al bang dat er misschien iets toch niet goed zat. Testen met reservewiel zou dat misschien wat zijn?

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

dat is wel wat werk maar kun je wel doen een voor een effe chekken, als je banden zoiezo al slecht zijn zul je er toch aan moeten geloven al is het voor de veiligheid en zo duur zijn die niet

casreg (0), 14 jaar geleden

Ok. Ik ga daar werk van maken. Zou die deuk in de velg nog problemen kunnen geven? Anders kan ik misschien beter velgen en banden kopen (gewone stalen).

Casper

casreg (0), 14 jaar geleden

Check net voor de gein de oude moer en bout die de fuseekogel in de fusee klemt die laatst vervangen zijn. Draait ie opeens aan! Ik geef hem een slag, draait ie dol. Snel een krik onder de draagarm gezet, bout eruit gehaald, glijd er zowat zo uit! Speling en krom en rot schroefdraad, het schroefdraad van de moer zat nog op de bout :S. Kan dit ook het geluid veroorzaakt hebben, speling?

Het was de buurman die zei: die kan je gerust nog wel gebruiken..... voortaan naar mezelf luisteren dus!

Casper

casreg (0), 14 jaar geleden

Sorry dat ik er weer ben. Waardeer de hulp heel erg! Heb net gekeken naar lengete fusee waar de bout ingaat, blijkt dat langer te zijn (met marge inknijpen) dan het gladde gedeelte bout! Die bout is volgens mij niet de originele. Er zat ook druk op het schroefdraad van de bout, dit is weggesleten en dat heeft de frictie doen ontstaan! Zou de fusee nog goed zijn?

[url=http://img444.imageshack.us/i/bout.jpg/][img]http://img444.imageshack.us/img444/5548/...[/img][/url]

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

gewoon een andere bout met moer erop zetten

casreg (0), 14 jaar geleden

Robby bedankt!

Ik zal laten weten hoe of wat!

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

wel zelborgende moer pakken[quote=casreg]Robby bedankt!

Ik zal laten weten hoe of wat![/quote]

casreg (0), 14 jaar geleden

[quote=robby10030]wel zelborgende moer pakken[quote=casreg]Robby bedankt!

Ik zal laten weten hoe of wat![/quote]
[/quote]
Ooh je bent er nog, relaxt want ik ontdek net dat de fuseebout schade heeft veroorzaakt, zichtbaar. Het gedeelte schroefdraad is een stuk smaller en heeft zitten wrikken. Beetje ruimte in de fusee dus. Heb net de bout in zuur gelegd en schoongemaakt, die was er erg aan toe. Krom en er heeft zo'n 12 mm aan schroefdraad in de fusee gezeten.

Groeten!

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

gewoon nieuwe bout met zelborgende moer en goed aantrekken moet voldoende zijn

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Nieuwe bout en moer erop en nogmaals proberen..

Is het geluid dan nog niet weg,monteer dan eens een set andere velgen met banden,zo kun je het e.e.a. uitsluiten,met alleen 1 reservewiel eronder leggen kun je dat niet echt testen als de andere banden ook niet veel meer zijn.

Dat deukje in de velg zal niet veel uitmaken,als je andere banden monteerd,worden ze ook gebalanceerd.

De onderdelen die je 2e hands gemonteerd hebt,zijn die allemaal nog in orde ? dus zit er nergens speling op ?

Als de bak met te weinig olie heeft gelopen,kan dat schade aan een lager veroorzaken,als het een lager is dat geluiden gaat maken,zal hij dat blijven doen,en los je dat niet op door de olie bij te vullen of te vernieuwen.

Gr Stefan

casreg (0), 14 jaar geleden

Hey stefan,

Vandaag dus aan beide zijde nieuwe bouten en moeren origineel peugeot erin gezet. Nog steeds geluiden.

Banden worden volgende week vervangen.

Ik ben bang dat het de banden niet zijn die dat geluid maken, evengoed vervang ik ze. Moet toch gebeuren zeg maar. Ik denk dat het meer een mechanisch bap bap bap geluid is. Scherpe bocht naar links met veel gas doet het verminderen. Naar rechts niet. Nu is de band linksvoor de beste van allemaal :S Dus ga ik er vanuit dat het niet de banden zijn die dit geluid maken. Nee dit is iets mechanisch. Het word namelijk ook erger als ie op zijn donder krijgt de auto. Nee banden sluit ik uit. Iemand een idee??

Groeten Casper

Pieterb1 (0), 14 jaar geleden

Vervang nu eerst de banden maar, kun je die in ieder geval uitsluiten mocht het geluid aanhouden.
Zelf heb ik ook wel eens geluiden gehad met redelijk versleten banden, dus.

Wij horen graag het vervolg.

suc6

casreg (0), 14 jaar geleden

Banden worden volgende week vervangen. Waren niet de banden maar de stand van het rechtervoorwiel. Stond achtelijk naar buiten en dan gaat de auto gek doen ben ik inmiddels achter. Inmiddels bijgesteld met advies van beunhaas. Dus NIET de banden, zoals ik zelf reeds vermoede. Doch bedankt voor de hulp! Ik laat weten of ie volgende week weer een jaar zijn rapport meekrijgt.

Casper

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum