Peugeot 106: Water lekkage kofferbak/achterbank & brandstof stank bij stilsta

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1 Inj.

Wie kan mij helpen??? !!!

Ik heb net een 2e auto aangeschaft een Peugeot 106 1.1 Accent van 1998 3 drs met 92.000 km op de teller. Bij stilstaan als de motor loopt, ruik je een brandstof stank of uitlaat gas stank??? Dit is dus alleen bij stilstaan met draaiende motor. Als je gaat rijden ruik je niks meer. Het is niet echt over heersend, maar prettig is het niet.

Ook is de auto vochtig van binnen en ik ben tot ondekking dat de koffer bak en onder achter bank het wel redelijk nat is. Waarschijnlijk zit er dus ergens een lek. En daar komt misschien dan ook wel de stank overlast vandaan???
Zelf denk ik dat er ergens een rubber niet helemaal goed afsluit of zo. Auto is vorig jaar augustus gekeurd en ik denk dat er niet ergens een gat zou kunnen zitten in het onderstel???
Weet zelf niet echt waar ik dus moet gaan zoeken! ja, ergens achter in of onder de auto.

Wie weet hier iets op of heeft dit zelf ook mee gemaakt?

!!!---OPLOSSING---!!! Stank kwam van de uitlaat af! Alles los gehaalt en schoongemaakt en gemonteerd en over met de stank. Lekkage kwam bij de a.licht units vandaan. Rubbers waren niet goed meer en er was veel roest. Is ook opgelost en er komt denk ik alleen nog wat van het a.raam rubber is mijn mening. Daar mee moet ik nog aan de slag.


Groet L.Alting

L Alting

Geplaatst door L Alting (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Peter Schouten (0), 14 jaar geleden

Je zou ook eens kunnen kijken of de achterlichtunits netjes waterdicht zijn, m.a.w. controleer de rubbers tussen lampunit en plaatwerk. Ik weet niet of een 106 afdichtdoppen in z'n kofferbakbodem heeft, misschien is er daar een weg van (even de bekleding optillen als er een weg is zie je vanzelf ergens een gat)? En uiteraard ook even het rubber van de achterklep goed bekijken, ook op uitdrogingsverschijnselen als scheurtjes enz.

Vwb de brandstofstank: probeer eens te achterhalen of die stank uit het vooronder komt (dus onder de motorkap vandaan) of ergens anders vandaan. Kijk ook eens of er verschil is met aanjager aan of uit, komt de stank via de ventilatiekanalen. 't Kan van alles zijn inderdaad, dus gewoon even goed zoeken.

suc6
Peter

William12146 (0), 14 jaar geleden

Vaak lekt het rubber bovenaan bij het scharnierpunt van de klep, deze zou je los kunnen halen, schoonmaken en eventueel kunnen monteren met siliconen kit.
Het kan ook dat onder het rubber van je achterruit een roest gat zit en dat het via je klep binnenkomt of via je slot.
De kofferbak is hoger dan je achterbank, dus vocht loopt zo onder je bank.
De lekkage komt vaak van bovenaf. Doorrotten komt eigenlijk nooit voor.

Wat betreft de uitlaatgas/brandstof lucht kan zijn dat je spruitstuk lek is. Dit komt vaker voor bij dit type motor.
Kan je makkelijk checken bij koude motor, dan voel je hem blazen.

L Alting (0), 14 jaar geleden

!!!---OPLOSSING---!!! Stank overlast kwam idd van de uitlaat en om precies te zijn bij de aansluit punten. Alles gedemonteerd schoon gemaakt en weer gemonteerd en over met de stank.
Water lekkage kwam idd bij de achterlicht units vandaan. Rubbers vervangengen en de roest die er zat weg gehaald. En alles mooi afgekit en weg is de lekkage gelukkig! Alleen is het achter raam rubber ook niet al te best zag ik wel en ik vermoet dat daar ook nog wel water vandaan komt.


Mensen die me hebben geholpen met de oplossing te vinden bedankt!!!

Groet L Alting

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum