Peugeot 205 1.8d: Wel of niet aandrijfas?

Bouwjaar: 1988

Nou heb ik 2 weken terug mijn rechteraandrijfas vervangen, en meteen een rust in de auto! Niet gedacht dat daar zoveel geluid vandaan zou kunnen komen. Ik wist dat deze kapot was door het kloppende geluid tijdens een linkerbocht.

Maar nu het volgende: ik verdenk nu ook de linkeraandrijfas, omdat deze met gasgeven een soort schurend, kloppend geluid maakt, trilt ook een beetje (voel ik met mijn voet naast de koppeling op de grond bij de linkerwielkast) Geef je geen gas dan voel / hoor je bijna nix. Maar door de bocht maakt ie geen geluid zoals bij de andere kant laatst. Kan dit toch betekenen dat mijn linkeraandrijfas kapot is, of moet ik aan iets heel anders denken wat dit geluid / getril veroorzaakt?

Frans205

Geplaatst door Frans205 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Koen Commissaris (0), 18 jaar geleden

Hoi Frans,

Het is mijn ervaring 205/309 dat na het vervangen van de ene aandrijfas, de andere niet lang daarna ook aan de beurt is.

Het schurende geluid dat je beschrijft (wat ophoudt bij gas geven) klinkt inderdaad als de aandrijfas.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum