Peugeot 406 coupé: welke bougies voor gas?

Bouwjaar: 1998

De 2 liter versie. Ik wil de bougies na 60dkm maar eens gaan vervangen. Maarrrr, de onderdelenboer weet blijkbaar niet welke bougies erin moeten. (raar?). Ik heb nu al tweemaal verkeerde bosch bougies meegekregen. Er zitten nu ook Bosch bougies in, echter met dubbele elektrodes aan de zijkanten. De bougies die ik steeds meekrijg, zijn enkele elektrodes (Bosch Super Plus Yttruim) FLR 8 L DCU +9) met de elektrode aan de onderkant. Lijkt me niet goed. De typeaanduiding van de bougies die er nu inzitten zij niet meer leverbaar volgens de onderdelenboer(??)

Welke bougies kan ik het beste gebruiken? Enne, heeft e.e.a. nog invloed op de onregelmatie koude loop op gas?

Dank alvast!

mystudio

Geplaatst door mystudio (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

harry4203 (465) PRO, 19 jaar geleden

bougies zijn vervangen door bougies met 1 massaelectrode. volgens mij geven ze voor lpg geen speciale bougies op.

mystudio (0), 19 jaar geleden

Aha, vandaar dat dezen niet meer leverbaar zijn. Maarrrrr, deze komen toch ook dieper in de cylinder dan? De elektrode zit aan nu aan de onderkant.......
Ben er ook nog niet helemaal achter welk type ik nu precies moet hebben. De onderdelenboer heeft dus meerdere meegegeven met 1 elektrode aan de onderkant.......Is er geen database waarin per auto en model het type bougie staat?

harry4203 (465) PRO, 19 jaar geleden

een beetje onderdelenhandel tikt het kenteken van de auto in, en ziet dan wel wat voor type bougie erin hoort. het ene of het andere merk bougie kan natuurlijk wel iets verschillen. of even bij een dealer een setje halen (heb je zeker de goeie)

monteurtje7987 (0) PRO, 19 jaar geleden

je kunt ook naar de dealer gaan dan heb je zeker de goeie betaal je wat meer maar dat bespaart je een hoop elende

hus104 (0), 19 jaar geleden

marco misschien een rare vraag maar kun je mij vertellen wat dat ding zuipt op gas, ik overweeg ook om een 406coupe te kopen maar wil eerst het verschil in verbruik weten met een 3.0 v6 op gas
bedankt

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

Ik heb net bougies vervangen, p406 op gas met EW10 motor. (2 L 16v) De bougies die ik heb zijn speciaal voor gas-auto's begreep ik en type is: NGK LFR5B. Toen ik de oude bougies eruit haalde bleken het dezelfden te zijn als die ik gekocht had. Het werkt dus prima. De elektrode afstand was standaard 0,85 mm, waaraan ik niets veranderd heb.

milas (0), 18 jaar geleden

Geldt voor de 1.8 8klepper (XU blok) ook 0,85 mm afstand wat betreft electroden afstand??

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

Ja.

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

P.s. Er wordt vaak 1 mm genoemd (vonk wordt groter) maar ik heb gewoon 0,85 mm genomen en werkt prima. Is gewoon uitproberen. Werkt ie bij 0,85 mm goed, dan niets aan veranderen.

milas (0), 18 jaar geleden

Ik heb bougies van NGK gehaald met dubbele electroden. Ziet ongeveer zo uit (*). Heb ze gewoon zo ingedraaid. Volgens de verkoper kon je deze type bougies gewoon indraaien zonder electroden afstand af te stellen.

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

Milas,
Als dat goed werkt en de motor draait goed, hoef je je nergens druk om te maken en kun je het zo laten. De bougies die ik heb ingedraaid zijn overigens met enkele elektrode (LFR5B). Met dubbele elektrode lijkt me helemaal niet verkeerd omdat je dan een betere vonk krijgt. Als ze bij jou goed werken, kun je mij dan het typenummer eens doorgeven?

milas (0), 18 jaar geleden

Ze werken bij mij goed. Type NGK BKR6EK. (Vorige eigenaar gebruikte ook deze type bougies.).
groet,

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.