Peugeot 309: Wiellager links achter

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1900 16V

Hallo,

Ik heb net mijn auto terug van de apk, nu bleek dat het wiellager linksachter vervangen moet worden, ik heb geïnformeerd dat deze met naaf is. Heeft iemand ervaring hierin en is het moeilijk om deze te vervangen. Wat heb je zoal nodig en waar moet je op letten.

groeten

Lion1

Geplaatst door Lion1 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 309? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Is helemaal waar, kost 125,- ex btw. Het is niet een hele grote klus om te monteren.

Sytze

Richard9710 (0), 18 jaar geleden

Ik heb ooit een 309 gehad, bouwjaar 1986. Volgens mij heb ik daarvan het wiellager van een achterwiel vervangen door de hele remtrommel te vervangen. Volgens mij zat het wiellager in de remtrommel. Was niet zoveel werk en een remtrommel op de sloop was een stuk goedkoper dan een nieuw lager te laten persen.

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

En dan weer maand rijden en hetzelfde?

Sytze

Richard9710 (0), 18 jaar geleden

Nee hoor, ongeveer 80.000 km mee gereden, toen de auto verkocht. Maar ja, je kan ook pech hebben en na een maand weer hetzelfde probleem hebben.

Beunhaas (530) PRO, 18 jaar geleden

[quote=Richard9710]Ik heb ooit een 309 gehad, bouwjaar 1986. Volgens mij heb ik daarvan het wiellager van een achterwiel vervangen door de hele remtrommel te vervangen. Volgens mij zat het wiellager in de remtrommel. Was niet zoveel werk en een remtrommel op de sloop was een stuk goedkoper dan een nieuw lager te laten persen.[/quote]
Dat is bij een doorsnee oudere auto een goede oplossing, maar achternaven voor een GTI16V hebben schijven en liggen niet voor het oprapen, misschien past die van een 205GTI ook, dan heb je een kans op de sloop

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

309 16 klepper is een redelijk unieke auto daar zijn er niet veel van, was ooit de snelste GTI op de weg voor normaal gebruik.
Gewoon vertroetelen dat ding dan wordt het vanzelf een echte Oldtimer.

Richard9710 (0), 18 jaar geleden

Tja, ik had ook gewoon een 1.6 SR

Lion1 (0), 18 jaar geleden

ik heb al een wiellager besteld, waar moet ik bij het demonteren en monteren op letten?

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Als alles compleet is kun je hem er zo op zetten, het wijst zichzelf.

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 309 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum