Peugeot Expert: willekeurig openen/sluiten centrale deurvergrendeling Expert

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo,

Mijn Expert vertoont het volgende probleem: de centraledeurvergrendeling opent en sluit zich op willekeurige momenten. Lopend en niet lopend (en ook zonder dat hij op het contact staat), rijdend en niet rijdend. Vaak, maar niet altijd, gaan tegelijkertijd met het openen/sluiten van de sloten ook alle knipperlichten even aan en uit. Het lijkt dus op een probleem met de afstandbediening van de centrale deurvergrendeling, maar deze heeft geen afstandbediende portiervergrendeling (en ook nooit gehad). Zou natuurlijk kunnen dat hij wel daarop voorbereid is?

Om uit te sluiten dat het om slechte contacten gaat heb ik de multistekkers allemaal gedemonteerd en gereinigd. Helaas geen effect.

De enige oplossing die werkt is de zekering verwijderen van de groep van de vergrendeling. Knipperen van alle knipperlichten doet hij dan nog steeds, maar in/uit slot vallen natturlijk niet meer.


Kan iemand een richting aangeven waarin ik verder moet/kan zoeken?

Bij voorbaat dank en groet/Joost

JMDK

Geplaatst door JMDK (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Expert? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (310) PRO, 11 jaar geleden

Controleer de bedrading waar deze de deur ingaat...waarschijnlijk maakt een doorgesleten draad contact met massa.

mvg.
Hans

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Expert of stel zelf een nieuwe vraag.