Peugeot 206: Witte rook en zoete geur uit uitlaat bij starten, echter niet bi

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hallo,

Ik heb een peugeot 206 waar witte zoete rook uit de uitlaat komt. Echter is dit bij elke start het geval, deze willekeur vind zowel bij koude als warmere temperaturen plaats. Als hij bij het starten wel rookt is dit hevig en ruikt het flink zoet, echter is dit na enkele minuten rijden over en lijkt er niets meer aan de hand te zijn.

Na enig research lijkt een lekke koppakking een mogelijkheid, echter staat hierbij beschreven dat er witte/bruine smurrie onder de oliedop zou moeten zitten en dat je het ook aan de peilstok moet zien, dit is echter niet het geval. (zie foto)

Ik heb er persoonlijk weinig verstand van, weet iemand wat hier aan de hand is?

MikePeugeot

Geplaatst door MikePeugeot , lid sinds 10 maanden geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Verlies je koelvloeistof , bij een lekke koppakking zakt je koelvloeistofpeil .
Slaat de motor goed aan op 4 cilinders of hapert hij eerst op 3 of minder cilinders ?

MikePeugeot, 10 maanden geleden

Bedankt voor je reactie,

Inderdaad dit ben ik vergeten er bij te zeggen, onlangs koelvloeistof nog bijgevuld en nu net weer zo goed als leeg.
Motor heeft soms problemen met aanslaan. Ik draai de sleutel, hij slaat aan en meteen wordt hij compleet stil. Dit zo een paar keer en dan start hij. Maar opnieuw is dit ook niet elke keer (net nog gestart in dit koude weer en er kwam geen witte rook uit de uitlaat, wel een milde zoete geur). Ik heb helaas de kennis niet om je te kunnen vertellen met hoeveel cilinders hij start.

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Lijkt inderdaad op een lekke koppakking , maar gezien het feit dat , zoals u zelf al schrijft , de kennis ontbreekt , adviseer ik langs een garage te rijden en daar diagnose te laten stellen .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.