Peugeot 307: zeer onregelmatig spontaan afslaan

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: tu3jp

heb een 307 staan die af en toe (als ie warm is) bij het intrappen van de rem en koppeling pardoes uitvalt. enige terugkerende storing is storing motorkoeling geintegreerd in computer. telecodering staat volgens mij goed. (veranderen helpt ook niet) dat ie hierop afslaat geloof ik eigenlijk ook niet. heb ook paar keer storing op snelheidssignaal gehad, maar nu na paar keer afslaan deze nog niet terug. heb overal aan de bedrading zitten trekken, stappenmotor en gaskleppos sensor vervangen zonder resultaat. laatste software zit erin, gasklep is schoon. na afslaan, start ie ook ogenblikkelijk weer probleemloos. zit nog wel ''verkeerde'' bobine op, maar geloof daar eigenlijk niet zo in.

Geplaatst door

harry4203 (1740)
badge vip badge

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

En de foutcode motorkoeling?

Highway 495
badge

11 jaar

zou die daar op afslaan, alles van de koeling werkt ook gewoon hoge/lage snelheid en airco.

harry4203 1740
badge vip badge

11 jaar

Geen idee, maar zou eerst die weg werken. Misschien is het iets simpels door dat er ergens lucht blijft hangen en een sensor de verkeerde waarden geeft.
Heb je ook de uitlaatgas waarden bekeken?

Highway 495
badge

11 jaar

geen 4-gas meting gedaan nog. ik ben er ook zeker voorstander van alles eerst storingsvrij te hebben, maar ik kan aan de werking van de koeling en waardes van de diverse sensoren geen gekke dingen afleiden. auto komt ook viavia binnen en ken ook geen historie. heb eigenlijk geen zin om me vast te bijten in een storing die m.i. niets met de uiteindelijke klacht van doen heeft. maar mss denk ik helemaal verkeerd hoor.

harry4203 1740
badge vip badge

11 jaar

Heeft deze wagen ook nog de versnellingsherkenning onder meting gegevens? Zo ja. kijk dan eens tijdens een proefritje met diagnose apparaat of de ingeschakelde versnelling ook klopt met de versnelling die onder meting gegevens staat. Heb 1 keer bij 206 TU3JP bouwjaar 1999 meegemaakt dat dit niet overeen kwam, met ook dezelfde klachten = soms spontaan afslaan. Oplossing was toen de wagensnelheidssensor vervangen. Omdat je aangeeft dat er ook een storing snelheidsignaal in zat, misschien even kijken. k Weet alleen niet of die ingeschakelde versnelling óók bij 307 af te lezen valt of dat dit destijds alleen bij Magneti Marelli injectie was ?

hans4074 0
badge

11 jaar

hans, ik denk dat je de slagroomtaart hebt gewonnen, heb de snelheidssensor verv en gecontroleerd of ie alle versnellingen herkent. tot nog toe doet ie het prima.

harry4203 1740
badge vip badge

11 jaar

Mooi man! Win ik ook eens iets. :-)

hans4074 0
badge

11 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.