Peugeot 206: Zekering blijft doorbranden (en tevens een apart geluid)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 HDI

Hallo,

ik heb net een Peugeot 206 gekocht. Ik had m'n tomtom aangesloten maar die wilde niet opladen. De sigarettenaansteker zelf deed het ook niet. Ik heb toen de zekering vervangen en toen was het probleem opgelost. Vandaag was de zekering weer doorgebrand. Ik heb er weer een nieuwe in gedaan (die van de achterruit bediening), maar deze hoorde ik knappen toen ik de auto op het contact zette. De zekering is gewoon 30A en er zat toen niets in de sigaretten aansteker (ook niet de sigarettenaansteekplug). Iemand enig idee hoe dat kan, en vooral hoe ik dat op kan lossen?

Verder maakt de auto ook redelijk veel 'dieselgeluiden'. Als ik meer of minder gas geef houdt dat op, maar als ik een constante snelheid rijdt maakt hij die geluiden. Hij doet het zowel binnen de bebouwdekom als op de snelweg en volgens mij deed hij dat eerst niet. Kan iemand hier misschien iets zinnigs over zeggen?


met vriendelijke groet,

Gilian

Gilian

Geplaatst door Gilian (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

je hebt ergens kortsluiting, even de stekker van de sigaretten aansteker los halen en weer proberen, eventueel een 21w lamp aansluiten, anders kost je het zoveel zekeringen...

Gilian (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor het snelle antwoord!

Met stekker bedoel je neem ik aan het 'spotcontact', of zit er aan de andere kant van het snoer van de sigarettenstopcontactaansluiting ergens een stekkertje die ik ergens uit kan trekken?

Hoe bedoel je dat met die 21 W lamp? Die aansluiten in plaats van de zekering?

met vriendelijke groet

Gilian

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je even aangeeft welk zekering-nummer er uit klapt. Nummertjes staan klein op de kast onder de betreffende zekering. F23 zou van sig.stopcontact zijn.

En zoals fordmonteurtje al aangeeft: trek de stekker (onderzijde) van de aansteker, en probeer het nog een keer met een nwe zek.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.