Peugeot Expert: zijdeur / schrijfdeur peugeot expert

Bouwjaar: 1999

Hallo,
Ik heb al een aantal peugeot expert gehad maar bij allemaal gaat op den duur de schijfdeur kieren.
Met dit probleem ben ik naar de garage gegaan. Die gaven aan dat dit een bekent probleem is en ze konden er niks aan doen.
Mijn vraag:
heeft iemand het zelfde probleem gehad. en zo hoe is dit toen opgelost..
alvast bedankt voor de reacties

freek2011

Geplaatst door freek2011 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Expert? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

bieuwke (0) PRO, 12 jaar geleden

Het is inderdaad een zwak punt,maar je kunt in ieder geval het hard plastic rubbertje vervangen waar de metalen pen in valt die aan de voorzijde van de deur zit. De pen zit aan de deur en het rubber aan de stijl.Dit rubber gaat op de duur kapot,waardoor de deur daar niet zogoed meer steunt.Succes!

wkhoek (0) PRO, 12 jaar geleden

wat ook helpt is de bovenste geleider wat 'door zetten'. Bij ons aantal malen gedaan vanwege het kieren. Eigenlijk vervorm je dan het geleider armpje iets. (denk er om dat je geen deuk in de deur duwt)

peugeottechnieker (0) PRO, 12 jaar geleden

De personenwagen uitvoering,de 9 persoon geel kentekenuitvoering dus had op de voorportieren een soort spoilertjes op de B stijl om het wind geruis ter plaatse van de schuifdeur(en) te verminderen. Ik heb heb ze wel eens gemonteerd en het was wel een verbetering wat betrefd geluid.
Verder ging de schuifdeur bij de eerste uitvoeringen open staan omdat niet voldoende lucht afgevoerd kon worden uit de cabine, de latere experts hebben dan ook links achterin een een soort ontluchter die je bij personen wagens ook altijd in de koffer hebt zitten. Deze kon je ook achteraf nog monteren.
Ook heb ik de bovenste rails wel eens meer naar binnen gemonteerd door er sleufgaten in te maken en er ringen achter te leggen. dit was echter wel behoorlijk wat werk.

Maar het is inderdaat een zwak punt.
Met de oplossing van Matthijs zou ik beginnen.

PT nieker

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Expert of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum