Peugeot 207: Zwaar punt in stuur Bij gas geven auto trekt naar links

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Beste, Ik heb een probleem met een peugeot 207. Auto heeft kopschade gehad. Is op de richtbank geweest en staat met alles weer op zijn maat. Subframe, verlengpoten subframe, stabilisatorstang, draagarmen l+r, veerpoten l+r, fuseelichaam links +wiellager, spoorstangeindstuk links, verbindingsstang links is allemaal vervangen. Auto is uitgelijnd. Stuurbekrachtigingspomp is doorgemeten en is in orde. Bij opmeten worden geen afwijkingen meer gemeten.
Probleem blijft, bij optrekken/gas geven trekt de auto naar links, blijft ook een zwaar punt in zitten bij sturen. Wanneer je er mee rijdt en gas bijgeeft of loslaat moet je het stuur corrigeren. Wanneer je kort instuurt komt het stuur ook niet terug naar zijn originele stand. Bij grotere bochten komt het stuur wel terug, maar net niet in zijn originele stand. Het stuurhuis is nagekeken maar toont geen beschadigingen e.d.
Grote vraag is: wat is de oorzaak van dit weggedrag ???
Graag jullie expertise.

Alvast bedankt,
Met vriendelijke groet,
Etienne

Verschuren

Geplaatst door Verschuren (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1395) PRO, 10 jaar geleden

Stuurhuis inwendig beschadigd/krom?
Er loopt iets zwaar , wat het terugkomen verhindert.
Stuurreactie op gas los of gasgeven duidt vaak op speling in de aandrijflijn , of bv een draagarm die speling heeft , waardoor de wielstand verandert onder belasting.

Verschuren (0), 10 jaar geleden

Probleem nog niet opgelost maar weet nu in welke richting ik moet zoeken.
Dank voor de reactie.
Mvg Etienne

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.