Pontiac Trans Sport: Controle lampje brand af en toe

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine

Hallo allemaal

Sinds afgelopen maandag ben ik trotse bezitter van een Pontiac trans sport.Loopt prima,rijd fantastisch.
Vanmorgen moest ik weg,een rit van 40 minuten en op het laatst in de stad waar het een puinzooi was,veel rem,optrek en bochtenwerk begon er een lampje te branden,aangezien de oliedruk meter ook zo wiebelde dacht ik dat het daarvoor was,het lampje brande steeds maar even,dus was wat aan het knipperen zeg maar,op plaats van bestemming zag ik in het boekje dat het om de ontstekings lampje gaat(ja sorry weet er nog niet zoveel van hihi).
Later op de terug weg niks aan de hand,totdat na pakweg half uurtje zoonlief op school had gebracht en weer rotondewerk moest afleggen,begon het lampje weer te branden,een paar seconden en ging ie weer uit,verders geen last meer van gehad.

Naja mijn vraag dus,wat houd dit in?Moet ik mee naar de garage of kan ik het ff aanzien hoe en wat?Ben overigens wel gewent dat er allerlei lampjes beginnen te branden in auto's.
Vind ook dat dus de oliedruk en benzine meter wat weibelig zijn,maar las elders al dat dat vrij normaal is met deze auto's.

Alvast bedankt,
Groetjes Cintsje

Cintsje

Geplaatst door Cintsje (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik denk dat het lampje wat je bedoelt het foutlampje van de benzine-inspuiting is.
Er zijn 10-tallen redenen waarom dat kan gaan branden.
Uit laten lezen bij de dealer en je weet meer.

Cintsje (0), 14 jaar geleden

Het lampje lijkt op een soort van moterblok en bij de beschrijving staat dat het voor de ontsteking en brandstofsysteem is(heb ff boekje erbij gepakt).
Het brand ook niet lang,paar seconden maar.
Naja eerdaags dan maar bij de dealer langs als het zo blijft.

Groetjes Cintsje

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Lampje brand niet voor niets. Er is een storing en de gevolgen kunnen klein zijn of groot.
De gevolgen kunnen lopen van een licht verhoogd brandstofverbruik tot aan op termijn een defecte katalysator en die zijn erg duur.
Als je te lang wacht is de foutcode weer uit het geheugen verdwenen en kan de dealer niets zien.

rondepon (0), 14 jaar geleden

hoi

als het lampje brand zit er een foutcode in die je moet uit laten lezen, maar als het lampje begint te knipperen dan is heb je een groter probleem als je door blijft rijden .de motor gooit dan onverbrande benzine in je cat die daar helemaal niet tegen kan.

gr. ron

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.