Pontiac Trans Sport: Cruisecontrol

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3,8

Cruisecontrol is er mee uitgescheden, motor loop ook soms te hard stationair (tussen 2000-2500) niet als ik hem start, maar na het wegrijden. Na een tijdje gereden te hebben zet ik hem uit en dan starttn en hij loopt weer gewoon op zijn normale toerental. Automaat wil soms ook niet op kickdown. Heeft dit allemaal met elkaar te maken of zijn er andere problemen?

john50

Geplaatst door john50 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Vacuumprobleem. dat wordt ff zoeken. Luisteren waar ie zuigt. waarschijnlijk een slang poreus.

gr

Peco power

john50 (0), 14 jaar geleden

Ik was gisteren vergeten er nog iets bij te vermelden, soms wil hij ook niet in de overdrive en dan ineens well Ligt dit dan ook aan een het zelfde probleem. er zit natuurlijk wel genoeg olie in de bak.

jvr (0), 14 jaar geleden

John,

Problemen met de versnellingsbak zijn in veel gevallen te verhelpen door transmissieolie + filter te vervangen. Genoeg olie wil zeggen niet te weinig maar ook niet te veel! Dit kan ook schadelijk zijn voor de transmissie.

Over de cruisecontrol: werkt niet vanaf 0 km/u maar pas vanaf ongeveer 60 km/u tot ongeveer 160 km/u (ieg. bij Chrysler). Controleer anders ook de zekeringen. Als de bediening op het stuur zit kunnen het de sleepcontacten binnenin zijn (clockspring), de claxon werkt dan vaak ook niet meer. Waarschijnlijk zit de bediening links op de handle, dan kan het aan de contacten liggen (inspuiten met een klein beetje contact spray), de bedrading of de stekker op de module.

Gr,
Jvr

dannymdouma (0), 14 jaar geleden

Hoi John,
precies zoals Peco al zei vaccum probleem even de kleine slangen controleren.
Overdrive doet het niet bij motorstoringen.
Nadat probleem verholpen is moet je resetten dit kan door de minpool op de accu even los te nemen.

groet Danny

john50 (0), 14 jaar geleden

Hallo allemaal,

Het was inderdaad een vacuumprobleem, iedereeen bedankt voor de reactie's, had alleen nog niet gereset is nu ook gebeurd, probleem opgelost.

groet John

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.