Pontiac Trans Sport: herrie slot achterklep

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.1 v6

Bij het uitschakelen van de deurvergrendeling via de afstandsbediening maakt het slot van de achterklep een enorme herrie.
Het lijkt of het slot tegengehouden wordt. Wie weet hoe ik dit op kan lossen?
Alvast bedankt!

johnnypontiac1

Geplaatst door johnnypontiac1 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Als ik dit soort dingen heb, haal ik de bekleding van de klep even los en ga ik kijken wat er gebeurt (in de auto gaan zitten, auto op slot doen met de afstandsbediening, dan weer los doen, goed opletten waar het lawaai weg komt!!!) Handig is het ook om een olieclipje of een busje fietsolie oid direct mee te nemen, kun je meteen alles even smeren. Eigenlijk is het heel logisch dat je eerst even kijkt voordat je dit soort vragen stelt, de proffessionals roepen echt niet sim salla bim en dan is het lawaai weg.
suc6 bij het loshalen wel rustig doen en goed kijken waar de (kwetsbare) plastic bekleding vastzit

greetz
Peco Power

johnnypontiac1 (0), 15 jaar geleden

Ik had de bekleding al los gehaald en hoorde duidelijk dat het in het slot zit. Dus de locatie heb ik al gevonden. Is het nu verstandig om het slot zelf te olieen?
En ik weet dat zelfs professionals niet alles weten maar wel veeeeeeeeeel weten en daar ben ik erg dankbaar voor ;-)

Groet, John

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Okay, vermeld dat in het vervolg er even bij,: Heb ik nog een vraag, komt het lawaai uit het slot waar je de sleutel in kunt steken vanaf de buitenkant of uit het slot onderin, waar de slotpen invalt zeg maar.. Bovenste slot, eventueel smeren met slotspray, is er speciaal voor maar siliconenspray wil ook goed. Komt het onderaan weg, dus bij de bumper, dan even kijken of de afstelling nog wel goed is. Waarschijnlijk heeft er dan iets tussen gezeten en is de boel iets ontzet of verschoven. Hier kan wat vet of wat olie geen kwaad, net als het hele stangenstelsel wat zich daar bevindt.
suc6

Peco Power

johnnypontiac1 (0), 15 jaar geleden

Ik heb inmiddels alles geprobeerd.... Het slot zit ook wel los , het lijkt wel of er iets mist en het borgplaatje blijft ook niet goed zitten. Hij gaat wel op slot en weer open alleen geeft het nog steeds een enorme herrie. Is het slot gewoon kapot? Is er ergens een voorbeeld van een slot zodat ik kan kijken of alles wel compleet is?
Alvast bedankt! Gr John

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

sloten zijn idd niet van de beste kwaliteit, vaak breekt de hevel om hem met de hand los te draaien af. ik zal eens ff kijken wat ik er van afbeeldingen van heb
gr
peco power

johnnypontiac1 (0), 15 jaar geleden

Het slot is er nu spontaan in 5 stukken uitgevallen :-) zijn deze sloten ergens te koop? Mijn linkerraam gaat wel naar beneden maar heel langzaam in kleine stukjes weer naar boven na 10 minuten, is daar een oplossing voor?
Voor de rest nog steeds veel plezier met mijne pontiac

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

sloten zijn idd te koop , bij de dealer nieuw maar daar hangt nogal een prijskaartje aan, us-slopers hebben ze ook wel, maar hoelang gaat die mee??? en dan met wat zoeken op internet de import van usaparts , die zijn vaak wat prijsgunstiger.
Raam motor heeft een soort beveiliging als ie te zwaar moet trekken duwen, hier ook raamgeleiders smeren en de rubbers weer glad maken met wat talkpoeser, maakt de rubbers weer wat soepeler en gladder.
suc6
Peco Power

johnnypontiac1 (0), 15 jaar geleden

Heeft er iemand nog een slot te koop? IK ben op mijn zoektocht op internet nog niet veel verder gekomen namelijk?

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

waar woon je (bij benadering) dan kan ik je wel wat tips geven waar wss 1 te krijgen is.

greetz
Peco Power

johnnypontiac1 (0), 15 jaar geleden

Ik woon in Twente. Gr.John

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik heb je een mailtje gestuurd met wat tips

Gr
Peco Power

johnnypontiac1 (0), 15 jaar geleden

Warempel, ik heb het slot zelf gerepareerd. Alles uit elkaar gehaald en opnieuw in elkaar gezet en probleem is weg... Net nu ik het een beetje leer zet ik de pontiac te koop .....teveel kilometers voor een v6 benzine helaas, diesel gekocht. Bedankt voor de steun !

ewdijks (0), 15 jaar geleden

wat noem je teveel kilometers?

johnnypontiac1 (0), 15 jaar geleden

Ik bedoel ermee dat ik teveel kilometers ga rijden voor een benzineauto, daarom heb ik een diesel gekocht. De v6 gaat nog wel een lange tijd mee....staat nu 280.000 op de teller

ewdijks (0), 15 jaar geleden

Ah op die manier, daarom rij ik lpg :)
(nog niet heel erg goedkoop als je 1 op 6 rijd, maar nog steeds goedkoper als diesel in zo'n grote bak)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.