Pontiac Trans Sport: LPG verdamper lekt...

Brandstof: LPG, Motorcode: 3.8 v6

Al enige tijd ruik ik af en toe een klein beetje gas boven mijn motor en hoor ik een licht sissend geluid.
Aangezien mijn EGR klep niet helemaal meer tof was en ook een sissend geluid maakte, dacht ik dat het de EGR klep was en dus niet aan een (ernstig) gaslek.

Na vandaag de waterpomp (was aardig versleten) en de EGR klep te hebben vervangen, en na controle hoorde ik duidelijk een sissend geluid en rook ik na enkele minuten een gaslucht uit de buurt van de verdamper komen (ook na het uitzetten van de motor was het geluid duidelijk hoorbaar en kon ik de gaslucht ruiken). Na een kijkje onder het luchtfilter denk ik inderdaad dat het ergens uit de verdamper of uit een slang komt. Wie heeft er eerder een verdamper vervangen en/of weet waar ik op moet letten? Is dit ding te (zelf) te reviseren, solderen, lassen, etc..

Het lijkt me verder geen probleem om hem zelf te vervangen, heeft iemand anders nog een goed adresje in Amsterdam e.o voor een nieuwe of gereviseerde verdamper?

Groet,

Cfre4k

Cfre4k

Geplaatst door Cfre4k (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

nee een adres heb ik niet voor je maar om teweten of en waar het lek is spuit de boel in met zeepsop.
waar de bellen komen is hij lek.
als het de verdamper is dan zo ik gewoon een nieuwe monteren maar revisie kan ook altijd maar kijk dan naar het prijs verschil en trek dan je conclusie.

groetjes jan.

Cfre4k (0), 15 jaar geleden

Bedankt Jan, voor de snelle reactie.

Zeepsop had inderdaad net al gedaan. Hij lekt zowel koelvloeistof als gas. Daarnaast lekt ook de koperen toevoerleiding vlak voor de verdamper(Ik heb het vervelend vermoeden dat het door het wrikken en draaien komt). Ik krijg die koperen leiding niet los, hij draait de moer anders kapot.

Moet die koperen leiding dan ook vervangen worden of kan ik hem (the easy way) inkorten?
Dit is wel balen aangezien ik het weekend een hoop km's zou gaan rijden :(

Hoe dan ook het is nu te donker aan het worden buiten. Ik wil hem morgen fixen als het even kan.
Ik kan de verdamper toch gewoon helemaal los draaien, of moet ik ergens bij de gastank nog iets extra's afsluiten (de tank sluit toch normaal automatisch af?)?

Groet,

cfre4k

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Goed, een gaslucht ruik je altijd wel bij de verdamper, en sissen kan ook vacuum zijn. De knellende gasleiding is vaak voorkomend, wordt vaak een bochtje ingebogen naar de converter toe en is dan iets ovaal en wil dan niet meer goed draaien. inkorten kan, maar dan moet je wel de juiste apparatuur hebben (het zgn. trompetter apparaat) om een nieuw kraagje te draaien op het eind van de leiding. Mijn advies is aangezien de kennis niet erg aanwezig is. Ga naar een lpg inbouwspecialist in de buurt: http://www.telefoonboek.nl/zoeken/lpg-in...
hier adressen en laat die de verdamper vervangen indien nodig, de gasleiding is dan ook direkt voor elkaar, kan de boel ff goed afgesteld worden en ben je weer klaar voor km lang rijplezier op goedkope brandstof. Nog 1 tip, indien mogelijk een impco verdamper nemen, is gewoon de beste voor een amerikaan
gr
Peco Power

Cfre4k (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.

Ik krijg morgen hulp van iemand (met ervaring) en ga het toch zelf proberen. Ik wil het natuurlijk ook zelf doen (Je moet ergens beginnen toch om ervaring te krijgen :). Hoe dan ook, alvast bedankt voor de tips. Als ik er niet uitkom ga ik wel naar een van de lpg specialisten.
Wat voor prijs mag ik verwachten bij zo'n bedrijf?

groet,

cfre4k

Cfre4k (0), 15 jaar geleden

De verdamper is trouwens van Vogels type: OMVL R90 7E.
Op de site van Vogels (Son) kost hij volgens mij tussen de 118 en 130 euro ex btw.
Ik hoop dat een hele bekende sloperij (specialist in usa cars) in Amsterdam er nog een heeft.
Moet toch wel goedkoper kunnen, toch?

grt

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Dacht ik wel, de sloperij met de naam van een reeds overleden persoon met rood haar heeft vast wel iets ;-) anders heb ik nog wel een paar adressen, ivm de commercialisering van de site (via AMT) zet ik hier ff 2 neer die je wel kunnen helpen:
auto onderdelen , maar dan in het engels, in Den Dolder en een bedrijf in katwijk met de naam auto maar dan phonetisch geschreven, voornaam karel,
Suc6
Peco Power

Cfre4k (0), 15 jaar geleden

Ik wilde die sloperij met de reeds overleden persoon met rood haar die Ben heette nog even niet noemen :) maar daar heb ik tot nu toe zeer goede ervaringen mee! Ook 4ut0p4rt in Den Dolder geven altijd uitstekend advies. Zij hebben mij laatst de nieuwe waterpomp verkocht en al eerder eens een nieuwe ruiterwisser motor, allebei uiteraard met garantie.

Absoluut aanraders.
Ik ga ze morgenochtend bellen.

Cfre4k (0), 15 jaar geleden

Ik heb hem toch maar laten vervangen (220,- incl). 45 minuten werk en hij zat er weer op.
Na het vervangen van de waterpomp is er lucht in de verdamper bij gekomen. Hij lekte wel al een tijd maar na de verwisseling spoot het er aan alle kanten uit. De rubbers (membraam) raakte hierdoor bevroren waardoor deze niet meer hun taak naar behoren uitvoerde.
Door het wrikken is de toevoerslang gescheurd. Ze hebben er nu een beter afsluiting op gezet zodat ik hem zo los kan halen.

Bij de sloperijen hadden ze geen verdamper van Vogels meer, dus zat er niks anders op dan naar een erkend lpg station in amsterdam baarsjes te gaan om het daar te laten doen.

Bedankt voor de reacties.
ik kan weer 'goedkoop' rijden :)

Groet,

Cfre4k

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.