Pontiac Trans Sport: snerpend geluid bij het sturen naar links

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.8 v6

Beste kenners,

Mijn pontiac maakt sinds kort een snerpend geluid wanneer ik naar links stuur, ook al is dit maar een klein beetje naar links. Kortom ik rijd dus de hele tijd rond met dat irritante geluid. Ik ben bij bijna alle garages en dealers in de buurt geweest maar niemand wil zijn vingers branden aan mijn wagen. Bij Chrysler gaven ze wel als suggestie mee dat het mischien een remklauw is die aanloopt. Verder is het een heerlijke ruime auto zonder problemen. Wie o wie heeft een mogelijke of zelfs de oplossing. Anders moet ik drie weken wachten voordat ik in amsterdam terecht kan bij Merel.
Bij voorbaat bedankt.
Groetjes,
Willem

sgekie

Geplaatst door sgekie (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hans4040 (285) PRO, 15 jaar geleden

heb je al naar de snaar van de stuurbekrachtiging gekeken?
misschien staat die te slap.

mvg,
Hans.

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

Bedankt hans voor je snelle reactie. Nee ik heb daar niet naar gekeken omdat ik niet weet waar die zit. er zit een lange snaar met meerdere bochten erin. Is dat `m.




Reactie verplaatst door moderator.

Hans4040 (285) PRO, 15 jaar geleden

die lange snaar met meerdere bochten loopt waarschijnlijk ook over de poelie van de stuurbekrachtigingspomp.
als dat de enige snaar is tenminste.
ik heb er geen info over dus ik kan het niet voor je nazien.

sgekie (0), 15 jaar geleden

Ik ga hier naar kijken, helaas heb ik pas vrijdag de tijd daarvoor maar nogmaals bedankt voor je reactie.

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Nieuwe snaar (multiriem) waarschijnlijk, de spanrol kan hem niet meer strak genoeg houden, maar het kan ook een probleem zijn met de poelie/lager van de airco, komt ook regelmatig voor. Airco werkt nog wel goed (is goed koud?). Er zit voldoende olie (en de juiste) in de stuurbekrachtigingspomp?

Gr
Peco Power

sgekie (0), 15 jaar geleden

Hallo Peter,

De airco werkt niet, hij is leeggelopen vanwege een lek denk ik. Ik laat `m vrijdag maken. hoe kom ik erachter of er genoeg olie in de stuurbekrachtigingspomp zit? En wat kan ik doen met de poelie/lager van de airco om van het probleem af te komen.

Bedankt voor je reactie. Groet

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Dan heb je wss de aircopomp kapot, het koelmiddel in de airco smeert nl ook de pomp.als de pomp niet gesmeerd wordt loopt ie warm en gaat het lager van de poelie stuk. Indien dit daadwerkelijk zo is dan moet je je voorbereiden op een prijzige reparatie, in sommige gevallen kan de pomp nog weer worden voorzien een nieuw lager(incl poelie) maar dan moet de pomp zelf niet vast zitten. Bovendien moet de lekkage worden gerepareerd en het systeem opnieuw gevuld. Olie zit in het potje aan de kant van de v-snaar bovenop de achterkant van het blok, zit een zwarte dop op met een geribbelde rand, staat op powersteeringfluid, check when hot. aan de dop zit een peilstokje met daarop een max en een min nivo, olie moet daar tussen staan. vraag even bij een autoshop in de buurt voor de juiste olie indien het bijgevuld zou moeten worden (is atf, automaatbakolie). Stuur je ff e-mail met wat aanvullende info

Gr
Peco power

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

je kan ook de airco pomp verwijderen en er een kortere riem opleggen

Cfre4k (0), 15 jaar geleden

Ik had het laatst ook.
Hoogstwaarschijnlijk is je rem gewoon op. De meeste 'amerikanen' zijn uitgerust met een speciaal tandje bij de rem.
Als deze versleten is slijpt dit tandje langs de schijf en hoor je een irritant snerpend geluid. hoe meer de rem verslijt hoe irritanter het gaat worden :).
Als het de rem is zal je waarschijnlijk bij het remmen in de bocht moeten merken dat het geluid even stopt terwijl je op de rem trapt.
Alls dit het geval is dan mag je er van uit gaan dat het de rem is.

Remmen zelf verwisselen is trouwens aan te raden, erg makkelijk.
Let wel op dat je bij het losmaken van het boutje uit de remklauw een(ik meen) 11,5 maat gebruikt(wat een gebruikelijke maat is bij amerikanen).
Mocht je hem niet hebben neem dan een 12 en vijl hem uit.

Groet en succes.

cfre4k

Tip: koop een van boek Haynes op Bol.com daarin vind je veel technische info over deze wagen.

de link: http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.e...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.