Pontiac Trans Sport: waterpomp vervangen

Bouwjaar: 1993, Brandstof: LPG, Motorcode: v6 3.8

Hallo allemaal

mijn waterpomp heeft het gisteren begeven, en nu wil de pomp zelf gaan vervangen.
Ik heb al een nieuwe waterpomp besteld en die krijg ik maandag binnen.

Vandaag wil ik beginnen met het demonteren van de oude pomp.

Zijn er nog dingen waar ik op moet letten, zijn er nog wat handigheidjes die me kunnen helpen?

alvast bedankt,

Eelco

ewdijks

Geplaatst door ewdijks (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Je komt het wel tegen, is goed te doen, even spanrol los, riem er af en de slangen los halen verder piece of cake. bekijk ook direkt ff de kwaliteit van de spanrol... als die wat slecht is kun je hem beter direkt ook vervangen.

suc6

gr
Peco Power

ewdijks (0), 15 jaar geleden

thnx

Ik was erachter gekomen dat de pomp af was doordat de riem gisteren afgelopen was. De riem was dus geen probleem meer :)

verder is het inderdaad vrij makkelijk, het lastigste was de pakking verwijderen, Waarschijnlijk was er een vaste pakking vastgezet met vloeibare pakking oid.

Maandag krijg ik de nieuwe pomp en kan ik deze dinsdag monteren.

de spanrol is trouwens nog goed, en de riem heb ik 10.000 km geleden laten vervangen.

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Dan rijdt je maandag een uurtje na dat de nieuwe pomp er is wel weer. Vloeibare pakking..... ik zet een pakking nog wel eens ff vast met 1 of 2 drupjes (siliconenkit= goedkope vloeibare pakking ;-) ).

wel ff goed ontluchten, dus volgooien dan starten zonder dop op de radiateur, bijvullen als het peil zakt en even in de gaten houden. Op een bepaald momnet zet het allemaal uit en loopt het over de radiateur heen, nu dop er op en wat in de slang vanaf de thermostaat knijpen, even laten lopen, en kijken of er ook vloeistof in het expansievat komt. motor op temp laten komen en even de koelvin laten aanspringen, nadat ie is teruggekoeld naar de temp waarop de koelfan weer uit slaat motor uit. even laten afkoelen en dan voorzichtig radiateurdop losdraaien (kijk uit staat onder druk) even kijken of er nog wat bij kan, dan expansievat bijvullen tot nivo. eerste paar dagen nivo goed in de gaten houden. een klein beetje zweten van water bij de pomp kan, dat kalkt vanzelf dicht'
mazzel]

Peco Power

ewdijks (0), 15 jaar geleden

Ok thnx
daar kan ik wat mee :)

ewdijks (0), 15 jaar geleden

De pomp zelf plaatsen was een makkie,

het ontluchten kost wel veel tijd...
het onluchtingsnippeltje op het blok gebruiken scheelt btw wel wat :)

verder is het gelukt :)

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

feli ;-)
mazzel
Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.