Pontiac Trans Sport: radio-volume gaat uit na inschakelen verlichting

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3-16v

De sigarette-aansteker van mijn trans sport uit jan.'97 gaf sluiting na gebruik van de oplader van het navi-systeem.Gevolg was dat de zekering eruit sprong, dus ook de radio viel uit. Na het plaatsen van nieuwe sig.aansteker door de garage kreeg ik het volgende probleem; Bij inschakeling van verlichting viel het volume weg van de radio, en wilde de verlichting niet meer uit. Alleen door de dashboardverlichting helemaal te dimmen met de schuifknop op de verlichtingskolom, ging het dimlicht uit. De autoradio was intussen 'doorgebrand' en doet niks meer. Na het plaatsen van andere radio blijft het probleem bestaan dat het volume weg valt bij inschakelen van de verlichting. Wat is hier mis gegaan, en wie heeft hopelijk de oplossing?

dustbuster

Geplaatst door dustbuster (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

erik007 (0), 16 jaar geleden

terug naar de garage ik denk dat ze iets verkeerd hebben angesloten

dustbuster (0), 16 jaar geleden

Erik, bedankt voor je reactie; ik ga zowiezo terug naar de garage, alleen het punt is dat de garage niet weet wat de oorzaak is, het is waarschijnlijk iets electrisch, zeggen ze. Maar de oorzaak van dit probleem leggen ze bij mij neer, want de oorzaak was al aanwezig voordat de reparatie plaats vond, aldus de garage. Ik kan me hier niet in vinden, al ben ik een leek op autogebied. |k vind het te toevallig allemaal.
Dus de vraag blijft: wat zou de oorzaak kunnen zijn van de storing?? De massa misschien?

dustbuster (0), 16 jaar geleden

Het probleem met de radio is opgelost door de garage; er bleek stroom/spanning te staan op een stroomdraadje van de rechterluidspreker voor. De bedrading naar de radio toe is doorgemeten, gecontroleerd en verbeterd waar nodig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.