Pontiac Trans Sport: slaat niet aan

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.1 16V

ik heb een Pontiac trans Sport, 2.3 16 klepper uit 1996 op benzine/lpg.
Sinds dag 1 liep hij al niet goed, alsof hij op 3 cylinders liep en als je flink doortrok pakte hij (soms) weer. Paar dagen geleden op de A2 sloeg de motor af en was helemaal dood, draaide zelfs niet rond bij starten. ANWB erbij doch die, quote: "daar begin ik niet aan" en heeft hem naar mijn huis laten slepen
Accu opgeladen en nu draait alles weer rond maar motor springt niet aan, ook geen enkele aandrang.
Kennelijk krijgt hij geen vond. Heb mij laten vertellen dat het de bovenste onstekingsmodule waarschijnlijk zal zijn. Hebben ons rotgezocht er naar en kunnen zelfs geen bougies of bobine vinden!!!
Wie kan mij verder helpen en heeft eventueel ook een schema van hoe waar en wat die module zit, bougies en bobine. Wagen is verder in perfecte staat (haast nieuw) en wil hem graag weer rijdende hebben.

De wagen heeft ook de makke dat wanneer je zachtjes, heel gelijdelijk aan, gas geeft dat hij dan wél doortrekt, doch iets te veel en hij gaat horten en stoten, schokken en inhouden.
Maar goed, hij staat nu stil.
Wie kan mij met info helpen?

alvast hartelijke dank
Ruud

Roelof59

Geplaatst door Roelof59 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

vd Lans (0) PRO, 16 jaar geleden

Als je de plastic buizen boven op de motor weg haalt zie je een metale geribbelde kap zitten die met 2 moeren en 2 bouten vast zit en met een stekker aan de zijkant (die stekker is van het ontstekings module). onder de kap zitten be bobines (2x) en de bougies.
Het probleem zit waarschijnlijk in de ontsteking.

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

!00% ontsteking, een kwaal van deze wagens, massaproblemen geven deze kwaal ook vaak, dus alle contacten ECHT goed Schoon maken. Het vervelende is dat de bobines in de kap met de buizen naar de bougies zitten en dat je dus niet kunt testen of de bougie wel vonkt (met kunst en vliegwerk wel, Siem heeft het eens een keer voor elkaar gekregen) ook kan je krukassensor de geest gegeven hebben, dan komt er geen signaal naar de module en dus ook geen vonk. Zoek ff goed door de oudere onderwerpen op dit forum, d'r is al tig keer wat overgeschreven en je zult daar ook wel de verwijzing naar de duitse site www.pontiac-transsport.de tegenkomen, stel daar evt je vraag in (gebroken) duits of in het engels, ze helpen je daar altijd en ze hebben echt heeeel erg veeeeeel kennis van die TSén
suc6
Peco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.