Pontiac Fiero: stilvallen wanneer motor of bedrijfstemperatuur is

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.8 GT

Beste, Ik heb een groot probleem inzake het stilvallen van mijn pontiac fiero 2.8 gt. Wanneer ik de wagen koud start draait de motor stationnair perfect en rijdt hij ook naar wens. Wanneer de motor op bedrijfstemperatuur is valt hij telkens stil als ik aan het terug schakelen ben en dan tot stilstand kom. Ik kan de wagen onmiddellijk terug starten, maar de motor blijft dan amper draaien tenzij ik hem draaiende hou dmv mijn gaspedaal wat in te duwen. De wagen valt zelden stil indien ik hem in neutraal zet. (handgeschakelde versnellingsbak) bij het tot stilstand komen van de wagen. Je ziet dan het toerental snel zakken en dan herpakt hij zich en draait dan op een normaal toerental. Wel als de wagen zowel koud als warm op stationnair toerental draait, gaat het toerental lichtjes op en neer. Wie kan mij aub helpen? Ik erger mij enorm aan dit probleem, gezien ik geen oplossing voor handen heb. Ik hoop met hart en ziel dat er iemand mij kan helpen aub!? Alvast hartelijk dank voor alle hulp. MVG, Cedric.

cedje

Geplaatst door cedje (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Fiero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Stappenmotortje vervangen is mijn eerste gedachte, maar mijn ervaring (en meerdere met mij) is dat de bougies van deze motoren nogal eens vergeten worden om te vervangen (vooral de achterste 3) daar kun je namelijk NIET bij ik trek er gerust een uur voor uit met die achterste 3. (en dan weet ik ook nog waar ze zitten en wat ik nodig ben) Zet er alsjeblieft ac delco (ori GM) bougies in en als je slim bent van die platina dingen, want dan hoef je eerst niet weer. Zet er evt NGK's in als je geen AC Delco's kunt krijgen, maar BESLIST GEEN CHampions!!!! Champion en GM werkt niet, waar het aan ligt, ik weet het niet maar ik gooi ze er direct uit als er 1 mee binnenkomt en in 90 % van de gevallen is beroerd stationair lopen dan al over.

Gr

Peco Power

gr

Peco Power

fiero2m4 (0), 14 jaar geleden

Een slechte/kapotte EGR (exhaust gas recirculation system)kan voor veel problemen zorgen.
zoals motor stopt na koude start,motor stopt bij stationair na acceleratie,auto zoekt tiidens cruise,loopt grof,
Kijk deze na/maak schoon door voorzichtig schoon te kloppen,gebruik geen chemische reinigingsmiddel.Anders vernieuwen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Fiero of stel zelf een nieuwe vraag.