Pontiac Fiero Forum

Zoek & filter binnen 221.186 topics
26 topics gevonden | Pagina 1 van 2

Pontiac Fiero

De Pontiac Fiero was een sportwagen die geproduceerd werd tussen 1984 en 1988. Het was een tweezitsauto met middenmotor en achterwielaandrijving, wat zorgde voor uitstekende handling en rijprestaties. De Fiero was beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder de basisuitvoering, de SE-uitvoering en de GT-uitvoering.

Een opvallend kenmerk van de Fiero was het ontwerp van de carrosserie, die uit kunststof panelen bestond en op een stalen frame was gemonteerd. Dit maakte het gemakkelijk om de kleur van de auto te veranderen door de panelen te vervangen. Oorspronkelijk was de Fiero bedoeld als een goedkope, zuinige sportwagen, maar de prestaties en het uiterlijk werden later verbeterd om tegemoet te komen aan de vraag van de consument.

Hoewel de Fiero in eerste instantie populair was, kreeg het model later te maken met kwaliteits- en betrouwbaarheidsproblemen. Er werden verschillende recalls uitgevoerd en de productie werd uiteindelijk stopgezet na het modeljaar 1988. Desondanks blijft de Fiero een geliefde klassieker onder autoliefhebbers vanwege zijn unieke ontwerp en prestaties.