Porsche 924: dieselen

Bouwjaar: 1982

Af en tie als ik mijn auto van het contact af zet dieselt hij nog even door. Als ik hem vervolgens wil starten gaat dat moeilijker dan normaal. Het lijkt mij een niet al te moeilijk op te lossen probleem, maar ik heb al veel verschillende oplossingen gehoord. Kan iemand mij de juiste oplossing vertellen.

Bij voorbaat dank,
Xander

xander12354

Geplaatst door xander12354 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Porsche 924? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

j.r.e.m. merkus (0), 18 jaar geleden

Of de koolaanslag op de zuiger gloeit na.
Of een of meerdere injector lekken.

xander12354 (0), 18 jaar geleden

beste Jan dank voor je reactie
Is het dan zo dat de kool op de zuiger bij een goed afgestelde auto
automatisch meeverbrandt? Met andere woorden is het niet ook verstandig om het benzine/ lucht mengsel beter af te stellen?

gr xander

gaaijo (0), 18 jaar geleden

Dag Xander,
Toen ik over jouw probleem las dacht ik zelf direct aan het octaangehalte. Ben je niet vergeten om super+ te tanken en moet er misschien ook nog loodvervanger bij??

gr Gaaijo

Thomasz (0), 18 jaar geleden

Hallo Xander,

Het kan ook zijn dat je verkeerde bougies hebt waardoor deze te heet worden en gaan gloeien, je kan de warmtewaarde controleren. ALs dit het geval is kan er een gat in je zuiger branden.

Groet, Thomas

xander12354 (0), 18 jaar geleden

Het is al een tijdje geleden dat ik gereden heb, ik heb de afgelopen maand heel grondig een hoop gedaan zonder te rijden. Het zou goed het octaangetal kunnen zijn. Ik heb namelijk 95 ipv 98 getankt. Ik weet niet of dit kwaad kan?
Ik zal ook de bougies controleren.

gr xander

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche 924 of stel zelf een nieuwe vraag.