Porsche 924: Ervaringen met LPG in Porsche

Bouwjaar: 1980

Ik wil een LPG-installatie in mijn Porsche 924 bouwen ( 2 liter met mechanissche injectie.) Enkele LPG-inbouwstations bij mij in de buurt raden mij dat ten sterkste af (ze beweren de materialen niet te kunnen leveren/een Porsche loopt slecht op LPG/de kans op back-fire is groot en willen er niet eens aan beginnen enz).
Wie van de lezers heeft ervaring met LPG rijden en inbouwen in een Porsche 924
en waar -liefst in het Noorden van het land- kan ik eventueel wel een installatie (laten) inbouwen.
Andere tips zijn ook welkom.




HEUKER

Geplaatst door HEUKER (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Porsche 924? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb even op een porsche 924 site gekeken Ik heb me afgevraagd of er nog ergens plaats is voor een verdamper. wat de motor betreft het is een audi motor en je zou na moeten vragen of die op gas te zetten is.Een andere vraag is,is er plaats voor een beetje grote gastank wavt hij lust denkelijk wel een slokje.Maar ik hoop dat het je lukt.

Thomasz (0), 18 jaar geleden

Hallo Harry,

Ik heb zelf een prosche 924 op LPG maar niet op kenteken. Ik ga zelf over 2 weken een nieuwe installatie inbouwen. Ten eerste de kans op backfire is bij een Porsche 924 even groot als bij elke andere auto. Risico wat je loopt is dat de klep van de luchtmeter kan verbuigen bij een backfire. Ik weet alleen niet of de kleppen/klepzittingen geschikt voor LPG. Ik loop zlef stage bij een groot LPG bedrijf dus als je nog vragen hebt hoort ik het wel. Mijn verdamper zit nu naast de accu en er is ruimte genoeg. Nadeel is wel dat er maar 1 type LPG tank in past. Dit is een zeldzaam model met twee cilinders naast elkaar. Ik heb dus binnenkort een installatie over maar deze is te oud voor de goedkeuring. Voor meer vragen kan je me ook mailen.

HEUKER (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je reactie
Kun je mij vertellen welk type tank past en hoe en waar die geplaatst wordt ?. Ik heb nu een tank van ongeveer 90 cm bij 30 cm in bestelling die ik vlak achter de achterbank wil plaatsen: De achterbank verwijderen en daar de tank plaatsen is misschien ook een optie. ( of is dit niet toegestaan ? ). Als beide ideën niet kunnen laat mij het dan zo snel mogelijk weten: Dan kan ik de bestelde tank nog wijzigen.

Harry Heuker

Thomasz (0), 18 jaar geleden

Hallo Harry. De tank die jij beschrijft zal wel kunnen passen maar zit je wel heel krap in de hoogte. Voor elke tank er is een tankframe gemaakt waardoor de tank nog iets hoger komt te liggen. Je kan dit altijd nog voor de zekerheid opmeten. Wettelijk gezien mag de LPG tank ipv de achterbank gemonteerd worden. Maar aangezien de cardanas heel hoog ligt komt je tank ook heel hoog te liggen. Hoe het type tank heet die ik bedoel kan ik je morgen pas vertellen.

Groet Thomas

VINK (0) PRO, 18 jaar geleden

Visser
Vogelkersstraat leeuwarden
Prins Groningen
Groot berenkoog6-8 Alkmaar
gr Luis

porschemannetje (0) PRO, 18 jaar geleden

ik heb zelf een porsche 924 die binnenkort op gas gaat lopen
ik heb in het verleden een golf gti op gas gehad met een necam installatie hiermee heb ik ongeveer 200.000 km probleemloos
gereden de gti maakte ook gebruik van een bosch k jettronic systeem hetzelfde als op de 924 als tank in de 924 ga ik een type gebruiken wat normaal als type wordt gebruikt in de ruimte
van het reserve wiel deze zijn niet hoog en zijn dus in mijn ogen de beste oplossing voor de porsche wat ik al wel heb gemerkt dat er inderdaad l.p.g.inbouwstations moeilijk doen
over het leveren van een installatie voor een 924 dit i.v.m.
backfire maar gezien mijn eerdere ervaring ben ik daar zelf niet zo bang voor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche 924 of stel zelf een nieuwe vraag.