Porsche 911: Olie meter werkt...niet

Bouwjaar: 1982, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0

Mijn olie metertje werkt niet... benzine metertje werkt wel (zelfde klok), heb reeds de contactjes gereinigd op de olietank maar metertje geeft constant maximum aan, ook wanneer ik het contactje op de olietank loskoppel. Als ik mijn contact uitdraai blijft hij ook hangen, maar als ik er een tikje op geef valt hij uit... waar moet ik verder zoeken?

Noah

Geplaatst door Noah (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Porsche 911? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

het zo kunnen zijn dat de draad ergens tegen massa ligt wanbt normaal als de motor uitstaat met contact aan staat de meter onderin .
nu hij dus boven in blijft staan ook als de stekker eraf is dan lijkt erop dat ergens de draad of in de meter de boel tegen masa ligt.
je kan de draad controleren doorals de meter vol aan geeft de stekker van de tank los tetrekken blijft hij dan staan zoek dan de aansluiting van het instrumentenpaneel op van de meter en maak deze dan los.
zaakt de meter nu wel dan zit het in de bedrading blijft de meter staan dan moet je daar gaan zoeken.

groetjes jan.

Noah (0), 15 jaar geleden

Jan, bedankt voor de info.
Wanneer ik de stekker uittrek op de tank blijft hij ook omhoog staan, als ik de groene draad op de teller uittrek gebeurt er niks maar als ik de dubbele rode uittrek, zakt hij kompleet...??

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

dan zul je eest moeten kijken want ik vermoed dat de rode de plus is meet dat eens na als dat zo is dan zal het in de meter moeten zitten want ik neem aan dat de groene van de tank komt ik heb geen schema dus ik kan dat niet nakijken maar kijk de draad kleur op de tank na.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche 911 of stel zelf een nieuwe vraag.