Renault Megane: 13 polige stekkerdoos

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: nvt

ik ben bezig met het aansluiten van een 13 polige stekkerdoos op een megane. nu heb ik een losse bruin witte draad die uit de kabelboom van de stekkerdoos komt. deze wordt aan gesloten op de parkeersensoren, zoals ik begrijp. maar waar sluit ik deze het makkelijkste aan en op welke draad kleur.
En waar haal ik het makkelijkst een constant plus vandaan?

Astra27

Geplaatst door Astra27 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Highway (140) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk dat je het niet goed bekeken hebt. Die draad zal op de achteruitrijlichten moeten komen denk ik. Ik heb het schema niet, maar zeker niet op de pakeersensoren.

Astra27 (0) PRO, 13 jaar geleden

de beschrijving is me ook niet helemaal duidelijk. er staat een schakelaartje afgebeeld dat in het middenconsole zit. zeg maar boven de schakelaar van de stoel verwarming. leek mij de schakelaar van de parkeer sensoren achter. in de beschrijving staat dat er een draad moeten worden door geknipt en hier wordt de bruin- witte draad op aangesloten

Highway (140) PRO, 13 jaar geleden

Bij het merk van de kabelboom zit daar geen telefoonnummer? Kun je de helpdesk vragen, want dit lijkt mijn onwaarschijnlijk.

't garagistje (0) PRO, 13 jaar geleden

dient misschien om de sensoren af te leggen als de stekker in zit?

fritzje (0) PRO, 13 jaar geleden

De bruine draad moet je in de stekker van de ecu parkeerhulp plaatsen. mits je parkeersensoren hebt! anders isoleren. Deze draad zorgt voor een massa signaal naar de ecu zodra je een stekker in de stekkerdoos stopt zodat je parkeersensoren uitgeschakeld worden wanneer je met aanhanger rijdt. Ik meen uit me hoofd dat hij op positie 11 moet in de licht beige stekker.

RenaultDriver (0), 13 jaar geleden

Is dit niet gewoon de kabel voor de mistlamp? Zodat de oorspronkelijke mistlamp op de auto uit gaat als er een aanhanger met eigen mistlamp is aangekoppeld?

master (0), 13 jaar geleden

fritzje heeft gelijk! is om de parkeerradar uit te zetten indien stekker is geplaatst in stekkerdoos

rico1047 (0) PRO, 13 jaar geleden

stekkerpositie 11

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.