Renault Clio: 1.4 8V E7J distributie

Bouwjaar: 2000

clio 1.4 8V E7J motor.

Ik wil binnenkort de distributie vervangen van dit motorblok dus de componenten riem en de spanrol van de distributieriem worden ook gelijk vervangen.
- maar moet de spanrol van de componenten riem ook vervangen worden?
- en zag in de vraagbaak dat je de moer op de spanrol (van de componeneten riem) moest verdraaien totdat je drie "klikjes" hoort voordat je de riem gaat spannen, wat is dat nou weer voor iets?
- en in de vraagbaak hebben ze het over SEEM eenheden voor de riemspanning. ik kan die spanningsmeters nergens vinden, is er een omreken iets om naar "lbs" te gaan ofzo?

bedankt alvast

michel318

Geplaatst door michel318 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nic8069 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het beste is de distributieriem, de spanrollen en de multiVriem te vervangen. Ook de waterpomp best meevervangen bij twijfel, die kunnen soms gaan lekken na montage van een nieuwe riem door verandering van spanning.
Spanning weet ik niet van buiten maar meestal is dit in Hertz of in SEEM. Als je wat ervaring hebt kan je het op je feeling afgaan.

michel318 (0), 18 jaar geleden

beiden spanrollen vervangen? ook van de multivriem? dacht dat alleen de distributiespanrol vervangen hoeft te vervangen?

Nic8069 (0) PRO, 18 jaar geleden

De spanrollen van de distributie zal al goed genoeg zijn hoor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.