544 bezoekers online

Renault Mégane 2012: 1.5 DCI Ratelend, schrapend geluid tijdens optrekken

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K A6, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Enkele weken heb ik last van een ratelend/schrapend geluid wat hoorbaar is als ik optrek in voornamelijk de 1e en 2e versnelling. Dan merk je ook dat het wat schrokkig aanvoelt. Naarmate je meer gas geeft of in de 3e tot de 6e versnelling zit is het niet (zo) hoorbaar/waarneembaar. Naar de officiële Renault dealer geweest en betaald voor een diagnose. Daar kwam naar voren dat het "waarschijnlijk" aan de verstuivers zal liggen. Het eerste advies was om brandstof toe te voegen, daarna verstuivers testen en dan eventueel vervangen. Al met al was dit hun diagnose en de kosten zouden aanzienlijk zijn indien dit het probleem zou zijn waarbij de verstuivers vervangen moet worden. Nu heb ik tot 2 maal aan toe dat indien ik de auto door een geautomatiseerde wasstraat doet na 1 a 2 dagen de klachten volledig weg zijn! Na 1 a 2 weken merk je weer dat de klachten terugkomen. Ik heb de dealer hier op aangesproken gezien hun diagnose en plan. Kortom ik wees de dealer hierop en of dit normaal kon zijn dat als je een auto door een wasstraat haal, dat het probleem van de verstuivers tijdelijk weg zou zijn. Zij konden dit niet rijmen met de verstuivers en legde het op een klacht op een klacht.. Ik heb er weinig vertrouwen in gezien de gestelde diagnose en plan de campagne zoals ze het mij hebben weergegeven. Is iemand met dit bekend mee? Ik las elders al iets over de lagers van de drijfstang. Zou dit mogelijk het probleem kunnen zijn dat het probleem van het geluid tijdelijke weg is indien je de auto door een wasstraat haal? Ik verneem het graag!

wilvanboz

Geplaatst door wilvanboz , lid sinds 1 maand geleden

5 Reacties

oldford PRO, 1 maand geleden

Wat het wel is, weet ik niet.
Wat ik weet is dat het niet lagers vam of een drijfstang zelf is. Die onderdelen zitten binnen in de motor.
Daar verandert een wasbeurt niets aan.

    Dank voor je reactie! - wilvanboz, 1 maand geleden

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Ik vermoed je 2 massa vliegwiel , loopt de auto stationair met een rammelend geluid ?
Als je de auto uit zet hoor je dan net voordat hij stilstaat ook een rammelend geluid ?

wilvanboz, 1 maand geleden

Dank voor je reactie! De auto loopt gewoon stationair en als ik de auto uit zet hoor ik het niet. Ook als ik de auto start hoor je niets in de motor. Deze klinkt gewoon goed en stationair. Het is echt alleen indien je weg rijdt in de 1e versnelling en het lijkt naarmate je meer toeren maakt het geluid weg gaat, vervolgens in de 2e versnelling hoor je het weer en gaat weer weg als je meer toeren maakt. Ook als je het gaspedaal los laat, hoor je het niet. Is dit herkenbaar bij problemen met de verstuivers?

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Lijkt meer op een lager in de versnellingsbak als je het zo verteld , tap eens iets olie af van de versnellingsbak , als dit grijs of glinstert in het licht , zit er metaalslijpsels in . Verklaart alleen nog steeds niet het verhaal uit de wasstraat.

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Steunlager van de rechter aandrijfas verklaart wel de wasstraat , lager wordt kletsnat , dit kan het geluid doen verdwijnen.

    Dat denk ik ook, kaleido 1... - Hans4040 PRO, 1 maand geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.