Renault Laguna: 1.8 RT LPG - ombouwen naar G3

Bouwjaar: 1994

Mijn Laguna is in prima staat en ik wil er graag nog een paar jaar in doorrijden. Enige nadeel is dat er een gewone geregelde LPG installatie inzit (Eurogas), en geen G3 - dus hoge wegenbelasting. Wie kan mij zeggen of het mogelijk is om deze om te bouwen naar G3, en zo ja: wat zijn de kosten?

Volgens de website van Vogels (www.vogelsautogas.nl) kan dit niet, omdat er op mijn kenteken de milieucode E2 staat. Het lokale inbouwbedrijf hier vertelde mij hetzelfde verhaal. Echter, Laguna's uit 1995 - 1998 zijn geleverd met exact dezelfde 1.8 motor en die kunnen wel met G3 worden uitgerust, en voldoen dus blijkbaar wel aan de zogenaamde 94/12 norm (één of andere emissie-norm die eind 1994 inging) en hebben deze E2 code niet op het kenteken. Wie weet hoe dit zit?

Een andere deelnemer van dit forum rijdt ook een Laguna 1.8 uit 1994, en volgens hem heeft de vorige eigenaar van die wagen het voor elkaar gekregen om er G3 in te krijgen. Op het kenteken staat wel de E2 code en 'type brandstof G', met daaronder echter een kopje 'gasinstallatie G3'.

Ben benieuwd naar reakties.

Johannes5653

Geplaatst door Johannes5653 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Sander10757 (0) PRO, 19 jaar geleden

Laguna uit 1995-1998 zijn niet exact dezelfde.Motor zal hetzelfde zijn maar ik ga er vanuit dat jij een mono point injectie hebt,en daarna kreeg je ze met multiepoint injectie.
Dat verklaard waarschijnlijk ook wel de milieu code.

easyblue (0), 18 jaar geleden

Mijn Laguna 1.8 RT Alize van '96 is 2 jr. geleden omgebouwd naar G3. Dat was geen probleem, was in een half uurtje geregeld. Ik heb toen uitgerekend dat als ik er nog 10 maanden mee zou rijden ik kwa kosten gelijk zou blijven. Inmiddels ben ik lekker aan het verdienen, hij rijdt nog steeds als een trein tegen een laag tarief wegenbelasting!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.