Renault Espace: 2.0 16v LPI af en toe stotteren op gas

Bouwjaar: 2000

Bij het leveren van meer trekkracht stottert mijn Espace op lpg af en toe. Dit is meestal wat hoger in de toeren ca. 3500. Zeker in de bergen met aanhanger is dit hinderlijk. Ook doet ie dit op de vlakke weg onbelast ook af en toe. Het lijkt erop dat het met vochtig weer iets erger is. Verder rijdt ie prima op gas. Herkent iemand dit en heeft mogelijk een tip waar dit aan ligt. Volgens het inbouwstation is er aan de gas installatie niets af te stellen en heeft men ook niet direct een oorzaak.....

huubke

Geplaatst door huubke (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

doet ie het ook op benzine?

dupl-u-25896-5dd149cb32632+ivo hogerwerf (0), 18 jaar geleden

Bekijk je bobine is.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Inderdaad, eerst even kijken of het alleen op gas is. Als dat zo is dan vragen of de gasspecialist zijn uitlees computer aan je systeem wil hangen en dat er een stuk mee gaan rijden. Zorg er wel voor dat je probleem te reproduceren is, anders hoef je er niet aan te beginnen, dan vindt toch niets.

huubke (0), 18 jaar geleden

Op benzine loopt ie wel goed

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Ben er haast zeker van dat het in je ontsteking zit. De bobines zijn gekende storingsbronnen, maar ook de bougies kunnen slecht zijn.

huubke (0), 18 jaar geleden

De bougies dat zou kunnen, want er zit een nieuwe (revisie) moter van Renault in deze Espace nadat tweemaal de distributiesnaar gebroken was in 40.000 km. Bij het oude blok stotterde hij heel af en toe eens en alleen bij heel erg vochtig weer. De bougies die er nu in zitten zijn die er inzaten toen het blok geleverd werd. De wagen heeft ondertussen 180.000 km gedraaid en bijna 20.000km met het nieuwe blok mogelijk bij de volgende beurt de bougies door "gasbougies" laten vervangen. Heeft iemand ervaringen met een goede bougie voor een LPI (injectie) installatie. Zijn de bobines overigens door te meten? Wat me overigens de laatste tijd ook opvalt dat ie wat slechter overschakelt van benzine op gas na het starten slaat dan nogal eens af. Ook loopt ie soms stationair ook wat onregelmatiger.

martyn52 (0), 18 jaar geleden

hallo :
zelf rij ik al jaren niet meer op gas. maar in het verleden heb ik het zelf wel ingebouwd belangrijk hierbij is dat de verdamper in de rij richting staat dus niet dwars net als je stuur. als dit zo is ( dwars dus ) gaat bij optrekken en remmen de auto schokken en stoten doordat het membraam van de verdamper gaat bewegen. ik heb ook meerderre auto`s gezien die bij een erkende inbouw station waren ingebouwd en waarbij deze inbouwfout was gemaakt . maar ook waar de verdamper te hoog was ingebouwd en dus te laat warm werd en bij vries kou dus niet op lpg wilde starten, 10 - 15 graden onder nul moet als hij goed is ingebouwd geen start problemen geven . maar ook te ver van de inlaat af kan problemen geven en het aansluiten op de verkeerde waterslangen ( die te laat warm worden ) kam `n mede oozaak zijn. maar ook bij `n APK keuring gaat het wel eens fout doordat er aan de afstelling word gedraaid en dan volgens de computer goed staat afgesteld. alleen kan je er dan bijna niet meer mee rijden ( zelf meer dan eens meegemaakt ) ik hoop dat je er iets wijzer van bent geworden en het rijden op gas weer zonder stoten gaat lukken
groetjes Martien.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik zou ook eerst eens de bougies bekijken. Je zou eens NGK bougies kunnen proberen die zijn best goed voor lpg. En Martien, het is een hele tijd geleden dat je gas in hebt gebouwd zo te horen ;-). Die verdampers zijn tegenwoordig stukken beter, rijrichting is geen probleem meer. Tevens start iedere G3 auto op benzine, niet op gas. Bij zeer lage temperaturen duurt het gewoon langer voordat het koelwater warm is en er overgeschakeld kan worden. Maar even over bovenstaande, het gaat over een Vialle LPi installatie en heeft geen verdamper meer dus ook niet bovenstaande problemen zoals die voor kunnen komen.

huubke (0), 18 jaar geleden

Hartelijk dank voor al jullie reacties, ik ga de bougies maar eens proberen en daarna mogelijk de bobines. Overigensdeze auto heeft geen verdamper. Maar een (vloeibaar) gas injectie systeem. dus het verdamper probleem kan het niet zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.