Renault Espace: defecte automaat

Bouwjaar: 2000

vraagje voor de automaat kenners onder ons,het betreft een espace 3 3.0 v6 met een LM0 automaat bak.
van deze auto is de motor vervangen geweest en nu gaat ie niet meer voor of achteruit.auto is bij ons gekomen om uit te lezen maar er zitten geen storingen in.
bak bouwt geen druk op en olie wordt dus niet warm dus een probleem met de olie pomp lijkt mij .kan de oliepomp kappot gaan door een verkeerd gemonteerde koppelomvormer?
ga morgen de bak demonteren en wat dingen controleren.
alle tips zijn welkom

abc

Geplaatst door abc (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Bedoel je dat de auto geen meter meer gereden heeft nadat de motor vervangen is? Men is toch niet vergeten de selecteurkabel terug te plaatsen???

Automaatbak moet je samen met motor uitbouwen, is ontzettend veel werk maar niet moeilijk.

Sander10757 (0) PRO, 18 jaar geleden

Automaat kan bij de 3.0 24v gedemonteerd worden zonder de motor uit te bouwen.
Renault schrijft wel dat de motor ook uitgebouwd moet worden,maar dat is in dit geval niet per se nodig.

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

@henkie alles zit aan gesloten en in lijst van parameters zie ik ook alle versnellingen in geschakeld worden .o ja bij stationair lopen hoor je af en toe ook een rammel ter hoogte van de koppelomvormer (dacht dat daar weinig aan kappot kon????)
auto heeft idd geen meter gerden sinds andere motor er in zit.
@sander haaal er toch compleet de motor en bak uit omdat zo'n bak loeizwaar is is mischien wel meer werk maar uiteindelijk makkelijker denk ik

Sander10757 (0) PRO, 18 jaar geleden

Motor laten zitten scheelt je echt een berg met werk,je kan hem vlak langs de motor recht naar beneden laten zakken.Tenzij je natuurlijk niet zo'n mooie versn bak steun hebt.Maarja,het is jouw keuze.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Als de bak er inderdaad zo onderweg kan dan liet ik de motor mooi zitten. Geen geknoei met koelvloeistof en ook de airco hoeft niet leeg.

@Sander, kan je dan een beetje bij de moeren van de koppelomvormer?

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

airco was nog niet gevuld en klvl heb ik op kunnen vangen(beetje geknoeid)ben om 10 uur begonnen en om 13uur lag ie er langs.ps bouten van koppelomvormer kun je via de onderkant bij even een dekseltje weg halen.
ik had het idee dat de omvormer er verder op schoot toen ik de bak eraf trok maar dat is moeilijk te zeggen .
als ik de omvormer op de bak plaats en ik draai hem rond dan voel je een zwaar punt en wordt de omvormer naar buiten geduwd.
de lokale automaatboer denkt dat de oliepomp kappot is geduwd door verkeerde montage omvormer .
ze hebben de omvormer op de motor laten zitten en toen de bak erop geschoven denk ik .
hij gaat nu naar de revisie boer dus we zien wel (via renault zijn er geen losse onderdelen leverbaar op een paar sensors en hydraulisch blok na dan dus we zien wel.

Sander10757 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je in 3 uur de motor en bak eruit weet te halen dan vind ik dat een goede tijd.Je had inderdaad mazzel dat de airco en koelvloeistof nog niet gevuld waren.Ik had het anders gedaan,maar ieder werkt op zijn eigen manier.(toch?)De omvormer op de motor laten zitten,en daarna de bak monteren???Kan dat eigenlijk wel,ivm lekkage van bakolie?

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

goed gereedschap is het halve werk heb wel een half uur hulp gehad met het er uit halen (wel zo makkelijk.
kering zag er niet fris uit en de bouten van de koppelomvormer zagen er niet uit alsof pas los waren geweest.zat nog de originele locktite aan we wachten het oordeel van de revisie af en hou jullie op de hoogte

doordat ie geen druk opbouwt lekte ie ook nog niet

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

automaat is terug van de revisie was idd een kappot gedrukte olie pomp .loopt weer als een zonnetje

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Mooi dat ie weer rijdt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.