Renault Grand Espace: Airco werkt niet zoals het hoort

Bouwjaar: 1999

De bediening van de airco is links van het stuur tegen het zijpaneel geplaatst. Het betreft een 'aan-uit airco'. Wanneer ik de stand op de voorruit zet dan blaast de airco koude lucht op de voorruit maar ook koude lucht uit het linker rooster (in je gezicht), de twee middelste én de rechter. Zet ik de airco op de gezichtstand, dan komt er links en uit de middelste twee roosters koude lucht. Dit is alleen niet het geval bij het rechter rooster. Hier komt warme lucht uit. Het systeem is al een keer gereset, waarbij alle kleppen bewegen. Het probleem blijft echter. Voordat we het complete dashboard gaan demonteren, heeft iemand een idee(of ervaring) wat het probleem hier is?

Tboy11271

Geplaatst door Tboy11271 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik weet eigenlijk wel zeker dat de automatische afstelprocedure niet goed is uitgevoerd. Als er iets niet goed functioneert (zelfdiagnose) dan branden er ook 2 lampjes.
De exacte procedure moet ik voor je opzoeken; het komt te weinig voor.

Tboy11271 (0), 18 jaar geleden

Er branden 2 lampjes, het lampje van de gebruikte stand en die van de airco uiteraard. Maar dit is normaal. Hoe voer je dan de automatische afsteldprocedure uit?

kahler (0), 18 jaar geleden

ven stand op 0 de middelste twee knoppen ingedrukt houden dan het contact aanzetten terwijl je de knoppen dus ingedrukt hou dan gaat onder je ven stand een lampje knipperen dan kun je de knoppen los laten en het systeem gaat alle standen van de kleppen na todat het lampje stop met knipperen.Als het goed is moet het zo.Succes

Tboy11271 (0), 18 jaar geleden

dat klopt en dat had ik al gedaan, werkt echter niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.