Renault Laguna: 2.0 8V Aut phase 1b: slaat soms spontaan af, bekend probleem?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: F3R

De auto van m'n ouders heeft sindskort de neiging soms spontaan af te slaan. Nu ben ik er zelf nog niet bij geweest (ze wonen 150 km van me vandaan), maar gezien mijn moeder invalide is wil ik toch even kijken of het niet nodig is om af te reizen: Het gebeurt namelijk maar heel af en toe, waardoor de ANWB niks aan de auto kon ontdekken.

Als volgt: Ze rijdt weg met een koude motor, rustig zoals ze altijd doet. Automaatbak staat in de 1, in een bocht waarin haar snelheid constant +/- 20 km/h moet zijn geweest houdt het blok plotseling in en slaat af. Direct geremd, in P gezet, gestart: blok wilde niet aanslaan. Contact uitgedraaid, even gewacht (~ 10-15 seconden), sleutel weer omgedraaid en hij slaat probleemloos aan. Ze rijdt weg, alles lijkt goed in orde maar 150 meter verderop vertoont de auto hetzelfde probleem. Hij wilde ook daar weer aanslaan, maar ze besloot hem toch uit te zetten en de ANWB te bellen.

De ANWB-man komt (uurtje later), start de auto, kijkt even of alles in orde is, rijdt weg, alles lijkt prima, motor komt op temperatuur, hij rijdt hard, hij rijdt langzaam... niks aan de hand.

Ik begrijp dat een diagnose stellen op deze manier niet mogelijk is, maar kan iemand me zo zeggen of dit een bekende kwaal is en waar ik dan moet zoeken?

kakanox

Geplaatst door kakanox (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

JetLi (0), 15 jaar geleden

Kiik eens onder de motorkap naar de kabelbomen, kan zijn dat een van deze een slechte contact maakt met de massa.Tijdens het lopen van de motor eens aan verschillende kabelbomen, " voorzichtig" ,op en neer bewegen.Als de motor dan afslaat, weet je genoeg.Zoniet moet je toch eens denken om je bdp sensor te reingen,of te vernieuwen.
Dit zijn maar enkele opties de meest voorkomende,........ kan natuurlijk ook heel anders aan liggen.

good luck.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.