Renault Laguna: Water achter dashboard

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

Ik heb ook de fout gemaakt, om dit type Renault aan te schaffen.
Er zijn in 1 jaar tijd al een aantal dingen vervangen, en er staat nog wat op de lijst.
- Achterasrubbers
- Deurvangers
- Teller van dashboard
Wat nog moet zijn:
- Aandrijfashoes
- Remblokken achter
- Veer achter
- Raammechanisme voorportier
- Stuurkogel
- Verlichting bedieningspaneel airco/ventilatie
Verders laat de binnenverlichting los, en functioneert de binnenverlichting tè goed, ze -onder dash, deuren en hemel- blijven branden.
Ik vind dit een kwalijke zaak, gezien de nieuwprijs van zo`n auto, en het segment waar deze auto inzit. Ze zijn er een stuk goedkoper die veel beter zijn. Ook zal dit m`n laatste Laguna zijn, want de modellen na de eerste reeks, vind ik er niet beter uitgaan zien, en dan druk ik me nogal zacht uit, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Misschien wordt de volgende auto wel helemaal geen Renault, gezien de electronische storingen van ook veel andere types van dit fabrikaat.
Ook was de Laguna die ik hiervoor had, uit `98, veel sterker op de tussensprints, en veel betrouwbaarder.
Dit even om mijn hart es te luchten...

Verder heb ik nog wel een vraag, als ik namelijk met een `koude` auto rijdt, en ik ga door de bocht, dan hoor ik water klotsen van links naar rechts, en v.v. (al naar gelang welke kant ik uitga). Voor zover ik het kan horen, komt het achter het dashboard weg, ter hoogte van de ventilatieuitstroom.
Heeft iemand hier een verklaring voor, en misschien nog mooier, een oplossing?

Alvast bedankt voor de reacties !

Asagi

Geplaatst door Asagi (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Cliodennis (0), 15 jaar geleden

Onder de plastick kap (parafan), waar de ruitenwissers 'op' zitten, zit een 'grote' bak. Daar komt water in en dan zou dan via openingen aan de zijkant, netjes weg moeten lopen. Waarschijnlijk zijn de afvoer gaatjes verstopt met blad e.d.

Asagi (0), 15 jaar geleden

Oke, ik moet morgen toch ff bij de auto, dus dan check ik dat gelijk ff, heel erg bedankt voor de snelle reactie !! Laat wel ff weten, of dit het ook was.

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Als je verlichting blijft branden is er waarschijnlijk een lipje in je kaartlezer afgebroken, dit is zelf makkelijk te maken.

De blokken achterzijde auto zijn heel makkelijk zelf te vervangen voor weinig geld.

Raammechanisme van de laguna zijn herstelsetjes voor, ik weet niet wat ze kosten maar goedkoper dan orgineel. Je vervangt dan de staalkabel alleen maar.

Verlichting van de climat control (als die knippert of uit valt) kan je zelf met een soldeerbout oplossen door een weerstand je aan te tippen met de bout.

Aandrijfashoezen zijn los te vervangen. Alleen renault doet of mag dit niet. Wel op tijd zijn voordat er teveel schade is aan de assen en ze helemaal vervangen moeten worden.

Ik begrijp verder je klachten over de auto hoor, en het hoort niet. Maar troost zo heeft ieder merk wel iets. Maar als je deze dingen zelf doet kan je al heel wat geld besparen. En het zijn meerendeel bekende problemen met een bekende oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.