Renault 19 16V cabrio ph II: aandrijfas maakt herrie?

Bouwjaar: 1992

Als ik afrem op de motor maakt dat een hard bijgeluid. Soort schurend geluid. Vooral bij afremmen in zn 2 of 3. Als ik koppeling in heb hoor ik nix en als ik gas geef ook (bijna)niet.
Dus al onder de auto gelegen en als ik aan een wiel draai terwijl die in de versnelling zit hoor ik wat gerammel in de homokineet (?) die aan de berijderskant zit net naast de bak. Hier zit een metalen kapje op. Ziet er wat blikkerig uit. Als ik een beetje aan dat kapje beweeg hoor ik t ook wat rammelen. Dus idee dat hier allemaal wat speling op zit. Ik was van plan om dat kapje es voorzichtig open te schuiven en er een hoop vet in te spuiten.
Goed idee? Of beter vervangen?

Victor11769

Geplaatst door Victor11769 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Beunhaas (520) PRO, 19 jaar geleden

Als de as versleten is ,helpt vet echt niet, vervangen is de enige optie, zoek op de sloop een as van het zelfde type, monteren is echt niet zo moeilijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.